Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 1743
L'obra s'estenà al teatre l'Unió, amb el taller de teatre d'adults de Son Servera


 

Arnau Serra, el jove director de teatre gabellí, va fent escola amb els seus tallers de teatre. Dia 12 de juny vam assistir a l'estrena de Groc, l'obra que ha escrit per al taller de teatre d'adults de Son Servera, en clau d'humor. Muntada amb curtes escenes, hàbilment entrellaces, va aconseguir ficar-se al públic a la butxaca des del primer moment.

Ja hem dit altres vegades que fer una obra “obra” a mida d’un grup heterogeni d’actors amb diferents nivells i experiència d’interpretació no és gens fàcil i a més no caure en la repetició suposa un gran esforç que cal valorar.

Aquest format, que hem vist en altres ocasions, resulta eficaç i permet la participació de tots mantenint una cohesió de l’obra. Un altre mèrit d’Arnau és que l’espectador no s’adoni dels distints nivell dels actors i que aquest gaudeixin del que fan. Els actors que formen part del taller de teatre ho fan prou bé, caracteritzant i fent creïbles els personatges, que de vegades resulten excessius amb la finalitat de treure el somriure a l'espectador, i ho aconsegueixen.
Escenes molt divertides i originals, amb diàlegs àgils i situacions gracioses, inclús amb “cameos” del propi director com senyor groc.

Pensam que l’obra “Groc” és un divertiment tant pels actors com els espectadors que, durant gairebé tota l’obra, riguérem de valent. I fer riure durant més d’una hora no és gens fàcil.

Amb un decorat minimalista, l’obra manté un bon ritme de principi a fi, amb cavis d’escena molt àgils i utilització de recursos teatrals per mantenir l’atenció de l’espectador. 

No és estrany que, acabada la representació el públic, que omplí  el teatre de gom a gom els dos dies de representació, acabés fent mamballetes aixecat. Una gran ovació ben merescuda pels actors i pel director.


Tot un èxit que Arnau valora així “ Només puc agrair a tot el públic assistent per l'anergia i les bones paraules que ens varen dedicar. Als actors i actrius perquè simplement són una colla de ...........!!! Sou genials”
El taller de teatre esta format per Sandra GarciaAntoni Perello LlullEsperanza RaposoMarga MoreyElke NielandtLaura Aguiló MorantaJosep AriasPep AlbaAineta Navega RoigEncarnita Santisteban ReyesJose Maria Martinez Falcon i Coloma Thomas Femenias. Arnau Serra ha escrit i dirigit l'obra.

Acabada la representació, d’una forma més institucional, la regidora de cultura i la batlessa del poble veí agraí a Arnau i al grup de teatre la seva feia i donaren a Aproscom un donatiu amb el recaptat a les entrades de la mostra. Aquest donatiu, rebut per na Marga Platell, anirà al projecte Som-riu.