Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2608

Si els concursants i, sobretot els guanyadors, se'n duen la glòria; res no seria el concurs sense un jurat competent.

Normalment el jurat queda en segon terme pel gran públic. Pèro és el que vertaderament dóna prestigi al Concurs. En aquest cas, el concurs de piano, ha tengut la sort, l'habilitat, la constància i l'encant de, pràcticament, mantenir el mateix jurat des del primer any. Els resultars es veuen. I aquí el nostre petit homenatge.

Fila de baix començant per la dreta: Nelson Delle-Vigne Fabbri, President del Jurat; Noemí Dalmau, Miquel Estelrich, Manuel Carra, Claudio Chaiquin, Pascal Jean Marignan. A dalt: Andreu Riera, Marina Scalafiotti,

Jurat

Nelson Delle-Vigne Fabbri, President del Jurat. Cèlebre pianista virtuós ítalo-argentí, professor internacional, duu a terme la seva important tasca pedagògica a les escoles més destacades de Europa y representa la prestigiosa "L’École Normale de Musique Alfred Cortot de Paris" arreu de tot el món. És director de "The International Certificate for Piano Artists". Director artístic EMS Records.  

Noemí Dalmau, pianista mallorquina, fundadora y directora del Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera. La seva labor musical com a concertista, jurat de concursos, cursos...se estend per Espanya, Frància, Bèlgica i Itàlia. És professora al Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears.     

Miquel Estelrich, pianista mallorquí, concertista, indiscutible impulsor de la música en i de Mallorca –autor del llibre "Compositors Mallorquins"-, y cap del departament de piano al Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears.

Manuel Carra, pianista i compositor espanyol. Catedràtic de piano al Real Conservatori Superior de Música de Madrid. Actualment profesor de piano al Conservatori Superior de les Illes Balears. Acadèmic numerari de la “Real Academia de Bellas Artes de San Fernando” de Madrid i membre del “Instituto de España” .

Claudio Chaiquin, pianista concertista de origen argentí resident a París, es professor al Conservatori de Música Darius Milhaud de Paris. Forma part del comitè d’importants concursos de piano celebrats a París i resta d’Europa.

Pascal Jean Marignan, pianista francès, concertista. Professor de Piano als Conservatoris de Música de Burdeus i de Mérignac. President Fundador del Concurs Internacional de Piano de Mérignac (Frància) i del festival "Musique Passion de Mérignac”. És membre de jurat de nombrosos concursos internacionals de piano.      

Andreu Riera, pianista mallorquí que realitza una destacada carrera concertística arreu de tot el món tant en formació solista com a importants camerístiques. És professor al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.  

Marina Scalafiotti, pianista italiana. Realitza una brilant i reconeguda carrera pianísitica internacional tant per la seva tasca concertística i pedagògica, com en cursos-masterclass i convidada a formar part de jurat de concursos. Professora en el Conservatori Superior de Música Giseppe Verdi, a Torino, Itàlia.