Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2574

Després d'un temps de voluntària absència en Mateu Estarelles ens ofereix a Can Creu d'Inca una de les propostes plàstiques més importants a nivell individual dels darrers anys. Una retrospectiva dels seus cinc anys de pintor. L'exposició coincideix amb el Mercat Medieval, es presenta amb un acurat catàleg i forma part del projecte triangle (una nova i interessant proposta d'itinerància entre Capdepera, Felanitx i Manacor).

Per anar fent boca, podeu visitar part de l'exposició al nostre apartat de fotografies clicant damunt la imatge den Mateu

Però vos recomanam que per res del món deixeu d'anar a Can Creu d'Inca

 

La presentació del catàleg és del reconegut escriptor Leopoldo Alas:

UN POETA DE LA PINTURA

“Hi ha tanta inspiració en les imatges de Mateu Estarellas com en els marcs conceptuals en què aquestes es desborden. La seva Geometria del devenir és una metafísica líquida, una successió de mapes mentals que no distingeixen entre el color i la idea, un sofisticat equilibri d’al·lucinacions excitants, com una luxúria visual i cerebral. Les seves Ciutats invisibles, igual que les d’Ítalo Calvino, són hipòtesis estructurals de l’atzar còsmic, formacions del desarrelament universal. En les seves Atlàntides la imaginació no té cap full de ruta, s’esplaia per impulsos en un procés obert, inacabat, perfectament viu. Hi ha ja un plaer per rompre els límits formals i fer que el concepte esclati per no morir en ell. En definitiva, en les transformacions del seu estil, en les seves evolucions i en les seves diferències, el que hi ha és una voluntat d’inventar que ens convida a participar en la creació mateixa. Entre les idees compartides i les emocions primàries, el seu generós joc de correspondències revela la naturalesa íntima d’un poeta”.

Leopoldo Alas