Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2138

 Divendres passat es lliuraren els Premis Ploma de Ferro, essent el guanyador el barceloní Roger Muntés Zabala amb la narració “El bell relat del Gran Visir i Zubaida”, i el finalista Josep Lluís Cifre Sastre, de Palma,  amb l’obra titulada  “Estiu i llet materna”.  El premi destinat a la millor narració local queda desert per manca de representació. Es presentaren a concurs 39, obres de les quals 11 de les Balears i 28 enviades des de Catalunya i València.

Malauradament, i con ve essent habitual i xocant alhora, el nombre d’espectadors que acudiren a la cita fou molt minso i la majoria d’edat provecta, tot i que l’espectacle presentat per La Fornal és d’aquells que paga la pena, engrescador i estimulant de la lectura de poesia.

No queda més remei que preguntar-se pels motius de l’escassa assistència de públic a uns premis literaris consolidats, després de 23 edicions, tal com subratllà Don Rafel Creus, Director General de Cultura del Consell de Mallorca. Els organitzadors hauran de mirar de treure més profit a la seva feina aconseguint nous lectors per a les narracions que enguany es publicaran en forma de llibre recollint els premis des de l’any 2011 al 2015.

 
El que no faran els organitzadors és defallir i, com digué el batle Rafel Fernàndez el poble de Capdepera és caparrut, i l’any qui ve i l’altre i l’altre es continuaran convocant  i atorgant els Premis Ploma de Ferro que són una contribució gabellina més a la literatura catalana.

Per molts d’anys!

Buc Pons