Cyro García ha aprofitat la seva residència a curatoria AIR per iniciar el projecte titulat "In your face" on l'artista continua el seu qüestionament permanent sobre els símbols de poder, les imatges, les icones i els retrats vinculats als codis de domini.


Curatoria AIR és un programa de residències d'artistes que tracta de potenciar la recerca en el context geogràfic en què es desenvolupen: el triangle que delimiten les poblacions mallorquines d'Artà, Cala Rajada i Capdepera.




Cyro García ha aprofitat la seva residència a curatoria AIR per iniciar el projecte titulat "In your face" on l'artista continua el seu qüestionament permanent sobre els símbols de poder, les imatges, les icones i els retrats vinculats als codis de domini. García torna a descontextualitzar aquests símbols conferint diferents lectures a partir de la seva nova (i impròpia) contextualització, de vegades desdramatizándolos, ridiculitzant o deixant en evidència les seves contradiccions o la seva veritable envergadura.



En aquesta peça concreta, l'artista, ha triat el retrat pixelat de la cancellera alemanya Angela Merkel per reproduir-lo en la platja mallorquina de Cala Gat (Cala Rajada) mitjançant cubs de sorra. La peça videogràfica deixa registre de la intervenció i de com aquesta va desapareixent a mesura que els turistes, la majoria de nacionalitat alemanya, van ocupant la platja.



Curatoria AIR és un programa de residències d'artistes que tracta de potenciar la recerca en el context geogràfic en què es desenvolupen: el triangle que delimiten les poblacions mallorquines d'Artà, Cala Rajada i Capdepera. Per a això, els artistes residents, es centraran en aquest àmbit amb la voluntat de realitzar un projecte concret amb especial èmfasi en les intervencions específiques, la instal·lació efímera i la performance, que són recollides mitjançant vídeo i fotografia que teniu a continuació. El projecte es vadur a terme dia 14-15 d'agost.




 Un projecte comissariat per Fernando Gómezdelacuesta.