Per cinquè any consecutiu s'ha tornat a realitzar una edició dels Premis Ploma de ferro juvenils que ha comptat amb la col·laboració de l'IES Capdepera, suport i
patrocini de l'Associació Cultural Cap Vermell i organització a compte de l'Ajuntament de Capdepera. En aquest aplec hi trobareu:

"Els enigmes del Japó" de Miquel Àngel Barceló Orpí, de 2n A.
"La cridada" de Luisi Flaquer Pérez de 2n D
"Arrels" de Cecilia Raij Johansen de 3r C
"Abril" de Silvia Rechac Font de 3r B
“L'harmonia del més enllà” de Jofre Martínez Pérez de 1r de Batxiller
“Fatídica jugada de cartes" de Toni Saavedra Moya de 1r de Batxiller



Després de participar-hi tot l'alumnat de l'IES com a treball acadèmic de l'assignatura de Llengua Catalana, se'ns han passat per avaluar prop de 100 obres, de les quals finalment n'han quedat 6 de finalistes. El jurat ha estat format per Christian Sancho Romero i personal del Servei d'Assessorament Lingüístic municipal. Els premis es lliuraren dia 23 d'abril a l'IES en el marc de la Diada de Sant Jordi.
Pel que fa a la temàtica de les obres, ha estat prou variada, i abraça des de la mitologia clàssica i popular a temes socials, polítics i religiosos actuals; l'amor, la superació del dolor, la retrobada amb el passat, o referents identitaris i culturals.

El recull que visualitzau en pantalla- són aquestes sis narracions finalistes. I una vegada més a través de la seva lectura ens endinsam en els valors, idees, inquietuds, referents i llenguatge dels nostres joves; i també eines i pistes per canalitzarlos.
Esperam que gaudiu de la lectura!