Berlín celebra amb magnificència el retorn de Gustavo.

Els seus personatges i colors alegren l'hivern berlinès.




El dilluns 26 de gener, Gustavo va inaugurar en els salons de la RBB l'exposició PER AMOR AL COLOR, on reuneix una extensa mostra de pintures dels darrers cinc anys, acompanyades d'escultures i obra gràfica i ceràmica. També hi ha espai per mostrar el mural del moll de Cala Rajada i el projecte del segon mural que s'instal·larà properament amb vídeos i panells.

Gustavo desperta emotius records i grans admiracions a Berlín. Un mar de sentiments en els quals un públic divers ret homenatge i homenatge a un pintor de consideren "molt seu".

Va assistir a la inauguració l'ambaixador d'Espanya a la capital alemanya D. Pablo García-Berdoy així com una nodrida representació del cos consular que van mostrar la seva satisfacció al poder exhibir un art innovador de "anada i tornada". Ja que nascut artísticament a Mallorca, Gustavo va consolidar el seu estil propi al llarg de dues dècades que va passar a Berlín (1973-1992) vivint intensament la interessant etapa de reunificació alemanya. La seva esposa, Regine, és berlinesa ia Berlín se sent com a casa. De fet mai ha perdut el contacte amb aquesta ciutat.

La consellera-delegada de l'RBB, Dogmar Reim, com a amfitriona de l'exposició va dir que a Berlín tothom és benvingut, però que amb més raó donava la benvinguda a Gustavo a qui va considerar com a mestre d'art contemporani amb arrels artístiques berlineses. De fet aquest espai expositiu només es reserva als qui consideren grans mestres.

A continuació, ex alcalde de Berlín Klaus Wowereit, amic personal de Gustavo, va glossar un emotiu i personal discurs recordant els inicis de Gustavo a la Künstlerhaus Bethanien (Casa dels artistes de Betània, un antic hospital construït al s. XIX. Caigut en l'abandó, va començar a ser ocupat en els anys 1970 per artistes i avui alberga un centre cultural que proposa múltiples activitats, encara que sempre conservant un esperit experimental. Disposa de tallers i espais expositius que permet descobrir les obres de la vintena de artistes que acull el centre cada any. Gustavo va ser dels primers artistes quan va obrir el centre).

Va exposar els periples de l'artista a Berlín i va manifestar l'actual condició de Gustavo com a doble AMBAIXADOR (en majúscules), ja que exerceix d'excel·lent ambaixador de Mallorca a Berlín i per extensió a Alemanya, però també és ambaixador de Berlín el en món ja que és un exemple viu de la ciutat multicultural que acull tot aquell que allà arriba i li ofereix des de la llibertat tot allò al que un ciutadà pot aspirar.

L'estimat exalcalde, va destacar des del coneixement personal que si en un principi la forta i persistent personalitat de l'artista anava a l'ensem de la seva obra, avui l'obra de Gustavo no necessita avals ni padrins. Gustavo és admirat per tots els públics com un estil berlinès de colors mediterranis que qualsevol és capaç de reconèixer a simple vista.

Va aprofitar l'ocasió per manifestar que el proper mes d'abril visitarà Mallorca per veure els dos murals del moll de Cala Rajada i va convidar a tots els que habitualment visiten Mallorca que aprofitin per admirar aquesta mostra d'art públic.

Gustavo, per la seva banda, va agrair l'afecte que sempre ha rebut de Berlín i que, després de cinc anys d'absència expositiva, ja enyorava retornar i trobar-se amb els seus "vells i estimats amics"

La inauguració va ser molt concorreguda, més de 400 persones van buscar intercanviar unes paraules, fotos o dedicatòries en el seu nou catàleg d'aquesta exposició que estarà oberta fins dia 8 de març.

Abans de la inauguració ja havien concertat la visita guiada 38 grups escolars d'instituts de la ciutat. A les que se sumessin altres visites que diàriament es faran de grups, centres culturals i agents de les fires que tinguin lloc aquestes dates (l'edifici de la RBB està just davant del recinte firal de Berlín -el més important d'Alemanya-). La delegació del Govern Balear a la ITB (fira turística alemanya) ja han confirmat la seva visita. I és que exposar a la seu d'un grup multimèdia multiplica la presència de mediàtica i repercussió pública de l'exposició.

Gustavo, als seus 75 anys, és una institució artística a Berlín. Una ciutat que agrada retre homenatge als seus il·lustres conciutadans.

No podem passar per alt el caràcter altruista i solidari de Gustavo que en aquesta exposició ho concreta en la donació de la recaptació per venda de catàlegs, postals i serigrafies a benefici del nou hospital i centre d'investigació per a nens amb malalties rares.