Alumnes del Joan Mesquida fan una visita artística al taller de Mateu Estarellas


Divendres 31 d'octubre Cap Vermell tengué el plaer de poder viure en directe la visita d'un grup d'alumnes del col·legi Joan Mesquida de Manacor al taller de Mateu Estarellas a Capdepera. Aquest fou el resultat final després d'un llarg, laboriós i interessant procés:



Però anem a pams:
Els alumnes havien treballat prèviament amb els seus professors com era l'obra de Mateu Estarellas. En arribar al taller contemplaren les obres en directe i escoltaren les propostes de l'artista per arribar a un acord de què fer, amb quin colors, com començar...i aquí comença el gaudi:

Preparam material, pintura, espàtula,...



I ja som sobre la tela.



Anam i venim, cercam colors, espais,...



Són moments de gran concentració.



Mateu Estarelles també hi intervé, poques però certeres indicacions.



La creació va a bon ritme



Arriba un moment en que tots no hi caben i s'han de turnar. 



Una vegada emplenat el quadre ens seiem per veure com continuam.



Comencen les aportacions més personals.



Cadascú deixa un petit detall com a empremta pròpia. 



La fesonomia de l'obra de Mateu Estarelles es fa present.



Triar colors i formes tot un repte.



I quan es decideix donar-ho per acabat, aquesta obra d'art a catorze mans, no deixam de pensar que tots som capaços d'abordar grans projectes ben igual que tots som discapacitats en alguna qüestió de la vida. En funció d'on posem l'accent i els límits avançarem cap a una societat més intergradora, íntegra i feliç.
Mirau bé el quadre. És una meravella!





Gràcies a Mateu, Joan-Marc, Andreu, Sandra, Xisca, Caterina i Marc. Així com a les seves professores Marga i Cristina per convidar-nos a compartir aquesta petita aventura que acabà a S'Ànima amb un exquisit dinar. 



Per acabar na Caterina els mostra Capdepera, el seu poble. No es pot demanar res millor per completar el dia. Han promès que tornaran.