L'emblemàtic edifici i centre d'art modernista de Sóller acull l'artista de "moda" a les Illes

Dia 30 d'octubre s'inaugurà al museu Can Prunera de Sóller l'exposició "mi siglo XXI" de Gustavo fent d'amfitrió Pere A. Serra, editor i propietari del grup Serra i president de la fundació Tren de l’Art; així com els batles de Sóller i Fornalux, Óscar Mayol, president del Ferrocarril de Sóller; Maribel Crespí, directora insular de relacions institucionals del Consell, així com altres membres de la Fundació Tren de l’Art, entitat gestora del museu modernista.
Aquesta recepció era el millor aval per a una vetllada molt agradable. I fou molta la gent que anà a l'inauguració d'aquesta nova exposició on Gustavo mostra una sèrie de quadres i escultures des del començament de 2001. Són obres inspirades en la música i plenes d’ironia i color. També s'hi poden trobar dibuixos preparatius, teules solidàries (per al Monestir de Lluc) i algunes serigrafies. Tot presentat amb gran esment i amb un catàleg.També hi ha espai per a una vitrina amb algunes rajoles del mural del moll de Cala Rajada i el projecte del nou mural. Gustavo aprofità un "a part" per explicar-li directament a Pere Serra els detalla del projecte. 

Com ja hem dit, aquesta inauguració congregà a molts d'artistes, amics i públic en general que departiren molt de temps amb el Gustavo més extrovertit i on tothom es trobà tan a gust que li sabia greu partir.


En els parlaments Pere Serra destacà aquesta exposició com "la més important que hi ha hagut a Can Prunera des de la seva inauguració". Però millor que escolteu les seves paraules així com les del batle de Sóller, Carlos Simarro recollides en aquest vídeo:
Can Prunera Museu Modernista
 està situat en un antic casal d’estil modernista construït al començament del segle XX. Formes sinuoses, animalístiques i naturals es combinen per donar la benvinguda al visitant, que recorrerà un museu que s’ha convertit en una dels senyals d’identitat del poble de Sóller.

Les estances de les plantes baixa i principal conserven part del mobiliari original: taules, cadires, llits, armaris i vitrines en els quals és palesa una gran riquesa decorativa. En aquestes mateixes sales, podrà gaudir de les pintures i escultures que s’exhibeixen. En el segon pis, es pot veure la mostra «Del Modernisme al segle XXI», una col·lecció de pintura que pertany majoritàriament a la Col·lecció d’Art Serra, i que en aquests últims anys s’ha anat enriquint gràcies a les donacions d’obres que, particulars i artistes, han fet a la Fundació Tren de l’Art, entitat gestora de Can Prunera Museu Modernista. Una obra de Gustavo també forma part d'aquesta col·lecció.
L'expposició està oberta fins dia 15 de gener de 2015. I és l'excusa perfecta per anar un dia a Sóller (dilluns tancat)Gustavo continua, com sempre amb una activitat frenètica. Però en aquests moments veuen la llum molts dels seus projectes i els mitjans de comunicació se'n fan ressò. Ara mateix, a banda de la participació en diverses causes solidàries i a més de l'exposició de Can Prunera també té, al Casal Can Pere Ignasi de Campos, l'exposició "Entre teules ", formada per les 50 teules que fa fer per a Lluc i que a Can Prunera n'hi ha una mostra. 

Ens ha contat que molt aviat començaran a sortir del forn de Can Benito de Campos les primeres rajoles del nou mural del moll de Cala Rajada. 

Una vegada més, enhorabona, Gustavo!