Imprimeix
Categoria: Noticies
Vist: 2741

CONCERT DE JORDI SAVALL- viola de gamba
Pedro Esteban-percussió
Ferran Savall-guitarra i veu
Programa: FOLIAS & ROMANESCAS
Variacions & Improvisacions del Renaixement al Nostre Temps

Divendres, 7 de març a les 21 h
AUDITORI DEL CONSERVATORI de Palma

Image

Venda anticipada a Tot Clàssic, Musicasa Conservatori i Casa Martí Conservatori. Preu 25 euros.

   Jordi Savall representa un cas excepcional en el panorama de la música actual. Fa més de trenta anys que dóna a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferencia. Amb tres grups musicals com Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, fundats juntament amb Montserrat Figueras, Jordi Savall explora i crea un univers d'emocions i de bellesa, tot fent conèixer així la viola de gamba i les músiques oblidades d'aquí i d'arreu, cosa que l'ha acreditat com a un dels principals defensors de la música antiga.
   Amb la seva fonamental participació en la pel·lícula d'Alain Corneau Tous les Matins du Monde (César a la millor banda sonora), la seva intensa activitat concertística (més de 140 concerts a l'any), discogràfica (6 enregistraments anuals) i, amb la creació d'Alia Vox -el seu propi segell editorial-, està demostrant que la música antiga no ha de ser necessàriament elitista i que pot interessar a tot el món, a un públic cada vegada més jove i nombrós.
   Ha gravat més de 170 Cd's. Entre les distincions rebudes destaquen: "Officier de l'Ordre des Arts et Lettres" (1988), la "Creu de Sant Jordi" (1990),"La Medalla de Oro de las Bellas Artes" (1998), és "Membre d'honor del Konzerthaus" de Viena (1999), Doctor Honoris Causa per la Université Catholique de Louvain (Bèlgica) el 2000, per la Universitat de Barcelona el 2006, "Medalla d'Or" del Parlament de Catalunya (2003) i diversos "Midem Classical Awards" (1999, 2000, 2003, 2004, 2005).


Image