Una exposició molt especial


 
En Joan Ramis “Sineu” és un artista de dilatada trajectòria, amb un currículum ample i de pes, amb nombroses exposicions i amb una cotització sempre a l’alça, des de l’aval de crítica i públic.

Ara, per primera vegada, podem veure la seva obra –una part molt especial i significativa d’aquesta obra- a Capdepera, concretament en el Centre Melis Cursach. El primer i el segon “alfabet Sineu” centren aquesta mostra, itinerari del món simbòlic d’un pintor i ceramista que ha apostat per un llenguatge propi, ple de suggeriments i d’insinuacions. Com va dir el mateix Ramis, aquesta exposició pot marcar un abans i un després per a entendre bona part de la seva obra i per a capbussar-se en un conglomerat de sistemes lingüístics – refets per la mà de l’artista – que van des de l’alfabet hebreu fins als signes zodiacals, passant per l'Art de Ramon Llull, per a fer-se síntesi i eclosionar en això que ara coneixem com “alfabet Sineu”.
 

















El batle Rafel Fernández, Maria Massanet, Bel Moll i el mateix Ramis van prendre la paraula per a apropar-nos a aquesta exposició i explicar-nos-en les claus. I nosaltres us la recomanam ferventment, perquè és una fita de primer ordre, un dels grans esdeveniments artístics d’aquest any. Romandrà oberta fins dia 11 d’agost.