11 de Juliol:
ORQUESTRA ACADÈMIA 1830
solista Mali Corbacho / director Fernando Marina
25 de Juliol:
PEDRO MATEO GONZÁLEZ, guitarraORQUESTRA "ACADÈMIA 1830"

Solista: mezzosoprano Mali Corbacho
Director: Fernando Marina


Ll’Acadèmia 1830 els proposa una producció de música clàssica, on el nucli central és la coneguda obra de Manuel de Falla El Amor Brujo, en la versió original de cambra de 1917.  Consta d’una petita orquestra (l’original orquestra de teatre que hi havia a Madrid a començament del S. XX) amb una solista vocal, la protagonista de la gitaneria: Candela, interpretat per na Mali Corbacho, un dels valors musicals més importants d’aquest moment de la lírica a Mallorca.
Al seu costat, un grup d’obres d’un dels compositors argentins més coneguts, un dels músics de tango més importants dels S. XX,  Astor Piazzola, del qual interpretarem la seva Sèrie de l’Àngel i el Libertango.
Un programa molt atractiu i interessant amb el qual desitgem que el públic gaudexi.


Programa:
I
Astor  PIAZZOLLA, Tangos
Libertango                    
Sèrie de l'Àngel                

-    Milonga de l'Àngel    
-    Mort de l'Àngel    
-    Resurreció de l'Àngel    
Oblivion
Adiós Nonino            
II
Manuel  De FALLA
"El Amor Brujo"    (versió original 1915)
1. Introducción y escena
2. Canción del amor dolido
3. Sortilegio
4. Danza del fin del día
5. Escena: El amor vulgar
6. Romance del pescador
7. Intermedio
8. El fuego fatuo
9. El terror
10. Danza del Fuego fatuo
11. Interludio: Alucinaciones
12. Canción del Fuego fatuo
13. Conjuro para reconquistar el amor perdido
14. El amor popular
15. Danza y canción de la bruja fingida
16. Final: Las campanas del amanecer
________________________
Candela: mezzo Maria Luisa Corbacho
Orquestra Acadèmia 1830
Director: Fernando Marina

Intèrprets:
Violins: Sebastià Pou (concertino), Ricardo Duato, Enrique Pastor, Alfredo Ardanaz
Violes: Lourdes Pons, Marta Hatler
Violoncel: Oriol Palau, Ibolya Rozsas
Contrabaix: Miquel Ferrà
Flauta: Catalina Roig
Oboe: Carlos Fortea
Trompa: Pau Galiana
Trompeta: Cyril Pouillet
Piano: Noemí DalmauMezzosoprano: Maria Luisa Corbach
o
Aquesta jove mallorquina comença la seva formació artística al Teatre Principal de Palma. Des de l’any 2001 reb classes del mestre F. Lázaro i paral•lelament assisteix a cursos de formació amb S. Orfila, B. Giaiotti, E. Giménez, L. Climent, R. Giménez, A. Mª Sánchez, E. Fiorillo, V. Cortes, G. Bumby i N. Gravilan.  
L’any 2009 ingressa al Centre de Perfeccionament “Plácido Domingo” del Palau de les Arts de València dirigit pel mestre A. Zedda, on reb classes dels prestigiosos mestres J.M. Pérez Sierra, E. Lloris, A. L. Chova, K. Sallmann, C. Sanatoro, R. Vignoles, J. Dients Blandin, etc.
A les temporades d’òpera del Palau de les Arts Reina Sofia, assumeix els rolls de Schwertleite (Die Walküre de Wagner), Hécuba (Les Troyens de Berlioz), Mamma Lucia (Cavalleria Russticana de Mascagni), Abuela (Vida Breve de Falla), Annina (La Traviata de Verdi) i Marta i Pantalis (Mefistofele de Boita)
Ha actuat sota la direcció de mestres com Voronkoff, T. Pons, Ros Marbà, J. Mª Moreno, E. Orciuolo, I. Metzmacher, J.M. Pérez Sierra, E. García Asensio, Z. Metha, V. Gergiev, L. Maazel, O. Meir Welber, etc
També ha cantat, entre d’altres, els rolls següents: Zia Principessa, Abadesa i Zitta (Suor Angelia i Gianni Schicchi), Suzuki (Madame Butterfly) de Puccini, Azucena (Il Trovatore), Amneris (Aida), Fenena (Nabucco), Emilia (Otello), Maddalena (Rigoletto) de Verdi.
Dins el món de l’oratori: Requiem y Misa de Coronación de Mozart; Mesías de Händel; Stabat Mater de Pergolesi; Requiem de Verdi.


L’Acadèmia 1830 és una associació musical amb l’objectiu de difondre el gran repertori de la música clàssica a les illes.  L’Acadèmia té dues grans branques: l’orquestra i el cor,  la qual cosa li permet abordar produccions variades en tipus i gèneres: música simfònic coral, música instrumental, concert, simfonia, etc, per separat o conjuntament
L’Orquestra Acadèmia 1830 és una formació instrumental flexible i variable de músics professionals amb una versatilitat que li permet abordar des del gran repertori simfònic de Beethoven (amb el qual es va presentar per primera vegada en concert públic), a la tradició barroca i clàssica, del gran repertori romàntic, fins a la música cambrística del S. XX.  

Fernando Marina Miguel, director
Format al Conservatori Professional de Música de Mallorca i a la Universitat de les Illes Balears, estudia direcció d’orquestra amb l'Antoni  Ros Marbà i Salvador Mas.  Ha realitzat cursos de direcció a Hongria (International Bartok Seminar) i a França (Academie International de Pontalier). Durant sis anys fou director titulat de la Coral Càrmina de Barcelona, capdavantera a Catalunya pel seu nivell de qualitat, i treballa especialment el repertori simfònic coral (el cor col•labora amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), i l’estrena d’autors contemporanis (ha estrenat obres dels principals compositors vius: Homs, Vila, Brotons, Benguerel, Mestres-Quadreny, etc). L’ultima estrena fou el Psalm 117 del compositor mallorquí  Antoni Martorell al Vaticà. També ha estat director titular de  l’Orquestra de Cambra “Illa de Menorca”, Taller d’Òpera del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i de l’Orquestra de Cambra de Vila-seca.
Ha dirigit a Berlin, l’Orquestra de Cambra de Kalsruhe. A Roma (estrena al Vaticà de l’obra del Pare Martorell Canticum Paschale in Rondó) amb l’orquestra I Virtuosi di Roma. A Colòmbia (obrint la temporada 2004-5 d’Òpera del Teatre Colon de Bogotà). Ha treballat també amb les orquestres següents:  l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l’Orquestra Simfònica de Vallès, l’Orquestra Pablo Sarasate de Pamplona, l’Orquestra Simfònica del Empordà-Languedoc, l’Orquestra de de Cambra Nacional d’Andorra (ONCA) i la Simfònica del Conservatori del Liceu.
Durant més de 12 anys ha estat professor al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i en l’actualitat és professor d’orquestra, per oposició, del Conservatori Professional de Mallorca, on desenvolupa una intensa tasca pedagògica. L’any 2010 funda el cor i l’orquestra Acadèmia 1830, amb seu a Mallorca.CONCERT  2:   dijous 25 DE JULIOL 2013

PEDRO MATEO GONZÁLEZ, guitarra

Programa
I
Andante Largo op.5 nº5        Fernando Sor (1778-1839)
Fantasia op.30 nº7        Fernando Sor (1778-1839)
Sonata nº1 “Mexicana”        Manuel Mª Ponce (1882-1948)
Allegro moderato
Andantino afettuoso
Allegretto in tempo de serenata
Allegretto un poco vivace
II
Tempo di Sonata        Oscar Esplà (1886-1976)
Sonata del Caminante (2007)           Leo Brouwer (1939-)
Visión de la amazonia
Gran sertao
Danza festiva
Tocata nordestina


______________
Pedro Mateo González neix a Àvila, on inicia els seus estudis musicals a l'edat de 6 anys al Conservatori “Tomás Luis de Victoria” i finalitza els Ensenyaments Professionals en les especialitats de Guitarra amb Salvador Gómez i de Composició amb Antonio Bernaldo de Quirós i Alejandro Moreno. Posteriorment realitza els estudis d'Ensenyament Superior al “Real Conservatorio Superior de Música de Madrid” amb el Catedràtic D. José Luis Rodrigo, a la “Hochschule für Musik Köln” en la classe del prof. Roberto Aussel, al “Conservatorio Superior de Música de Salamanca” en la classe del prof. Hugo Geller i a la "Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar” amb el Professor Thomas Müller-Pering.
Acaba el grau Superior amb la qualificació de Matrícula d'Honor i obté el “Premi Fi de Carrera”.
Ha realitzat estudis de Postgrau en la modalitat de Konzertexam en la prestigiosa “Robert Schumann Hochschule Düsseldorf” a la classe del Prof. Joaquín Clerch acabant-los amb la qualificació de “Cum Laude” i amb D. Ricardo Gallén i amb D. Eliot Fisk, a la Universitat “Mozarteum” de Salzburg, Àustria, període durant el qual ha estat becat per “La Caixa”, “Alexander von Humboldt Foundation” i el Ministeri de Cultura d'Espanya.
Actualment és professor de Guitarra del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Ha obtingut alguns premis com:
- 1r PREMI en la 2009 Boston Guitar Fest
- 1r PREMI en la 66a Convocatòria del Concurs Permanent de Joves Intèrprets
- 1rPREMI en el VII Concurs Internacional de guitarra “Ciutat de Còria”
- 1r PREMI en el V Concurs Internacional de Guitarra “Ciutat de Torrent”
- 1r PREMI en el II Concurs Internacional de guitarra “José Tomás-Vila de Petrer”
- 1r PREMI en el XII Concurs De Guitarra “Francesc Tarrega” de Villareal
- 2n PREMI en el III “Miami´s internacional Competition” a EUA
- 2n PREMI en el VI “Anna Amalia Wettbewerb für junge Gitarristen” en Weimar (Alemanya)
Ha tocat en importants festivals internacionals de música entre els quals es poden destacar:
- Jordan Hall de Boston als EUA
- Auditori Nacional de Música de Madrid
- II Festival de “The Miami Classical guitar Society” a EUA
- Auditori “Conde Duque” de Madrid
- Ambaixada d'Espanya a Eslovènia i Croàcia
- Ambaixada d'Espanya a Vietnam
- Weimarer Gitarre-Verein a Alemanya
- Cicle de concerts de guitarra a l'Ateneu de Madrid...

Ha actuat com a solista amb l'Orquestra RTVE sota la direcció de Adrian Leaper, amb l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó sota la batuta d'Alejandro Posades i ha realitzat enregistraments per TVE, RNE, Ràdio Clàssica d’Eslovènia i Deutschland Radio Berlin (Alemanya). També ha participat en concerts de música de cambra en duo, quartet al costat d'importants músics com Pedro Chamorro (bandurria) amb qui forma un duo, Ara Malikian (violí) o Mikhail Tsinman (violí).

• Venta anticipada d'entrades i reserves a l'Oficina d'Informació Turística  (Cala Rajada Telf. 971 819 467) a partir del dia 25 de juny.

• A la taquilla, 1 hora abans del concert.

Preus:

• Butaca 20 € / Escala 10 €