Imprimeix
Categoria: Fotografies
Vist: 2704
Capdepera des de l'aire





Aquest titular és un clàssic. Com recordar que, des de sempre, l’home ha somiat amb volar, elevar-se i veure el terra des de dalt. En Marcos Forjan és un d’aquests privilegiats. Molts de matins sentim els seu ultralleuger i el mirem bocabadats, amb un xic d’enveja en la mirada.

En Marcos sol publicar imatges del seus vols, magnífiques fotografies que ens mostren un municipi d’un punt de vista privilegiat. Avui us oferim una col·lecció que ha seleccionat per Cap Vermell per animar-nos en aquests temps de confinament. Gaudiu de les fotografies aèries compartides, i descobriu el nostre municipi amb des d'una perspectiva nova, des de dalt!

Gràcies Marcos!


Matí, els raigs de sol forcen aquest contrallum. La rotonda dels 4 Cantons (la del llaüt) en un primer pla, els turons del castell i els molins i Vila Rotja davant el Puig Seguer. A l’esquerra Cala Rajada i al fons la mar, sempre la mar.


Vila Rotja. La carretera de circumval·lació, el llarg  i rectilini carrer Ciutat. Cases amb corral, El castell  que vigila el poble. Cala Rajada al fons, oberta a la mar.

 

La rotonda de Cala Agulla, on acaba l’avinguda homònima abans d’arribar a la mar. Quantes vegades hem fer un volt a veure Cala Agulla des del magnífic mirador que és aquesta rotonda? Una bona part de l’imatge esta ocupada per  les aigües cristal·lines, d’una transparència encisadora. Can Balaguer i s’Entrador, on comença Cala Agulla.


Vista panoràmica de la costa est, amb Font de Sa Cala, es Carregador, Sa Pedruscada, Cala Rajada... i el far, i el Puig de s’Àguila, i la Talaia de Son Jaumell.  Aquesta imatge és com una lliçò de geografia de la costa gabellina.


La vall de Canyamel, amb Sa Torre ben enmig.  Terrenys de cultiu, amb els arbres arrenglerats; clapes boscoses d’alzines, pins i matolls;  i aquella carretera estreta i lineal que uneix la rodona amb el nucli urbà de Canyamel. L’antiga “vall de Garbelien”, que conserva una de les torres medievals més belles de l’illa.


Cala Rajada. El barri del port, que havia d’ésser el barri mariner del poble,  s’ha convertit en un conjunt heterogeni de pisos. Davant l'inici del passeig de Cala Gat, amb les restes dels vivers de llagostes, que tampoc hem sabut conservar, testimonis d’un passat lligat al món de la pesca que s’esvaeix davant l’indiferència dels qui haurien de tenir cura del nostre patrimoni. La tempesta Glòria acabà de malmetre els que quedaven. I en un primer pla la mar blava.

 

Fotografies de Macos Forjan