Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 498
El seu principal editor, el gabellí Óscar Palmer és un dels organitzadors d’aquest esdeveniment



 

Dia 23 de novembre, a les 21 hores a la sala Wurlitzer de Madrid, Es Pop Edicions, capitanejada pel gabellí Óscar Palmer, celebra la seva festa pel 15è aniversari, amb un cartell únic: els mallorquins de les Forces Elèctriques d’Andorra hi actuaran per presentar el seu nou àlbum Anti, també hi haurà una actuació del disc Jockey Eloy RB. L’entrada valdrà 10 euros i les entrades estaran a la venda a Bajoelvolcán, Chopper Monster i Entradium (online).

D’altra banda, s’ha de considerar que és un bon senyal que aquest segell celebri els seus 15 anys d’experiència com a editorial, que es caracteritza per publicar títols alternatius que provenen de l’àmbit del rock o d’escriptors americans, que marquen un nou camí en el que és la novel·la moderna i contemporània que la podríem anomenar de sèrie B.

Després dir que Forces Elèctriques d’Andorra és una banda de noise-rock/ post-rock instrumental formada a Mallorca el 2013. Des de llavors han publicat dos LP i diversos EP. Han tocat assíduament tant dins com fora de l'illa. El seu tercer àlbum, Anti, apareix en algun moment de 2023. Actualment la formació l'integren Tomeu Canyelles, Joan Cabot, Tià Mas, Arturo Fernández, David Ribas i Vicenç Bibiloni.

 

També s’ha de dir que aquest any es compleixen 15 des de que Óscar va començar l’editorial i ha volgut celebrar-ho d’una manera un poc diferent, un poc al marge d’allò típicament literari. Com que entre els seus llibres la música té molt de pes, se li ocorregué organitzar un concert i com que sempre ha considerat que Es Pop és una editorial Mallorquina que s’ha instal·lat temporalment a Madrid, ha volgut que sigui un grup mallorquí els FEA1, qui presentàs la seva música en una de les sales més cèntriques i amb més tradició roquera de la ciutat, la Wurlitzer Ballroom, just al costat de la Gran Vía, També hi haurà la participació especial de l’actor i còmic Joaquín Reyes, que farà de mestre de cerimònies. A més, es prepara una altra activitat sobre la visualització de Dràcula, a la Filmoteca Española, amb la presència de l’autor de l’editorial David J. Skal, que vindrà des de Los Ángeles per a presentar-la i oferir un col·loqui. Aquesta versió de la pel·lícula es va rodar en espanyol l’any 1931 als estudis Universal, mentre s’aprofitaven el guió i els decorats del «Dràcula» de Bela Lugosi (durant els primers temps del sonor i quan encara no existia el doblatge, pel que alguns llargmetratges es filmaren en repartiments en distints idiomes). Segons ens conta Óscar Palmer es tracta d’una versió superior a la dirigida per Tod Browning i aquesta ocasió per a gaudir d’ella en companyia d’Skal, probablement sigui irrepetible.

 

Des de Cap Vermell li desitjam tota la sort del món!

 

Joan Cabalgante i Guasp

 

 

__________

1 FEA: https://forceselectriques.bandcamp.com/album/anti