Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1101
Al Melis Cursach fins dia 30 d'abril



Fa deu anys que en Tomeu Moll presentava al Centre Cap Vermell la seva primera exposició fil a fil. Biel Torres actuà de batle i l'exposició fou qualificada d'original. La tècnica pictòrica de Tomeu Moll ens va sorprendre llavors i ens segueix sorprenent ara. Fil a fil. Hores i hores de feina per acabar en un resultat singular. Els fils juguen amb els reflexes del llum i crea una sensació de moviment. Les obres han assolit maduresa, consistència i en Tomeu ha consolidat una tècnica que ha convertit en mestratge.






Amb la línia com a element inorgànic i el fil com a matèria orgànica, crean la imatge. Gruixes i colors donen la profunditat a l'obra. El resultat, tot plegat, és una obra original, madura, neta i amb segell propi. 





En Tomeu no es cansà d'explicar a tothom que li demanà el procés de treball que suposa cada quadre. Aquí teniu diversos exemples:















Els orígens d'aquesta tècnica es situen a Mèxic on els xamans dibuixaven les seves visions o al·lucinacions aferrant el fil o cordó, sobre un tauler de fusta untat amb cera d'abella.





"Fantasia" és la darrera fita d'aquest humil artista que fil a fil dibuixa exteriors des de les profunditats més íntimes. 



Ens alegram de veure'l una altra vegada en espais expositius. L'exposició, molt recomanable. Les propostes econòmiques molt actractives.