Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1411

L’institut ambientà els patis amb la música de la pel·lícula Harry Potter, el més intrèpid mag de tots els temps (amb visita d'IB3)



La setmana del 21 al 25 de Febrer, durant aquests dies de carnestoltes, s’ha duit a terme la «Setmana Howgarts» a l’IES CAPDEPERA, diferents departaments col·laboraren en les activitats relacionades amb aquesta popular saga que té la màgia com a protagonista. L’alumnat, ha hagut de participar en la decoració de classe, així com amb l’aportació d'algun objecte relacionat amb el llibre.
 

Primerament, cada classe havia de representar cada una de les diferents cases de Howgarts: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw y Slytherin. A cada una d’elles hi ha poderoses bruixes i mags. S’ha de dir que també en el centre es posà la música de la pel·lícula per ambientar. Fins i tot l’alumnat va competir per saber quina era la casa més bona.  
 

Seguidament, s’ha de recordar que els llibres de la saga, que estan dins el programa PLEC (Pla de la lectura) són Harry Potter i la pedra filosofal, La cambra secreta, El presoner d’Azcaban. El calze de foc i L’ordre del Fénix i els deixebles hi tenen accés i han passat una bona estona de lectura. L’intenció d’aquest programa és fomentar la lectura a tots els nivells, en aquest sentit s’hi dedica mitja hora diària amb una tasca relacionada en aquest cas amb el món meravellós de Howgarts. A més, cada alumne havia d’anar desfressat d’un personatge de la saga. Ells han estat aquests dies els vertaders protagonistes de la seva pròpia fantasia i se’ls hi ha donat una oportunitat per contestar preguntes sobre la novel·la, també el professorat va participar en un sorteig d’uns rams confeccionats per l’alumnat del mòdul de jardineria.
 

Posteriorment, dilluns, dimarts i dimecres es realitzà un concurs de Kahoot sobre Howgarts. La idea era que tot el centre participés en l’activitat i que es conegués un poc més el món literari que es representa en aquesta obra escrita per la arxiconeguda escriptora J. K. Rowling, que té un mèrit increïble a l’hora d’imaginar-se tants de personatges fabulosos, des de dracs fins a bruixes i bruixots. 



Finalment, dir que la idea era que tothom pogués participar en un esdeveniment que vol ser inclusiu, però també que promogui la diversitat i la creativitat entre l’alumnat. Cada departament, sobretot el departament de castellà, va veure el fruit de la seva feina, quan a cada porta hi lluïa l’escut de cada casa i la il·lusió per fer quelcom diferent va arribar a cada curs, en una experiència que emocionà més d’un alumne que hi participà. S’espera que l’any vinent es pugui repetir.  Des de l’AMIPA del centre també es mostraren contents amb el resultat i fins i tot IB3 ràdio va fer acte de presència a les aules de l’institut amb la filmació en directe i entrevista a alumnes, professorat i directiva. 

Joan Cabalgante i Guasp

 

  

D’altra banda, Esperança Reixach va escriure un manifest en motiu d’aquesta setmana tan celebrada i tan especial, aquí el teniu:

"Howgarts i nosaltres ho compartim gairebé tot: valors, objectius, així com aconseguir normes per respectar-les i sobretot una lluita constant entre el bé i el mal:

"Ninguna maldición puede funcionar sin el consentimiento secreto de la víctima"

Les quatre cases seran les seves famílies:

Gryffindor: valents.

Ravenclaw: intel·ligents.

Slytherin: astuts i ambiciosos.

Hufflepuff: lleials i solidaris. 

Representar diversos valors que ens ajudaran a construir la nostra identitat. Estudis demostren que els fans de Harry Potter són més comprensius, tolerants i empàtics. Tot i que la saga tengui nom masculí, Rowling ens ha regalat una bona col·lecció de personatges femenins, sense els quals, Harry no hauria passat més enllà del primer capítol de la pedra filosofal.

Com a clar exponent del protagonisme femení tenim a Minerva Macgonagall, professora seriosa i justa que té com a missió ajudar i donar suport als seu alumnat, quan els inspira i els dona sempre el millor que duen dintre d'ells. I ho fa des de Howgarts, escola de màgia que d'alguna manera la podem relacionar en qualsevol centre educatiu i des de Capdepera així ho heu volgut traslladar, mentre utilitzava la temàtica per estrenar setmana de Carnaval i lligar-la al pla lector que també aquest curs hem estrenat."


I la vistia d'IB3 en directe a ELS DEMATINS