Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1106
Alumne de 6è del CEIP s’Alzinar quan presentà la redacció sobre el periodisme en temps de pandèmia que organitzà l’Associació de periodistes de les Illes Balears. També fou premiada la seva tutora Malen Tous. 




El curs passat, 20-21, l'alumnat de 6è del CEIP s’Alzinar es va presentar a un concurs de redacció sobre el periodisme en temps de pandèmia. Manuel Martínez Jurado, que ara ja cursa primer d'ESO, ha estat un dels guanyadors. Dimecres 6 d’octubre, en Manuel i la seva tutora el curs passat, la mestra, Malen Tous, han rebut el premi. 






Un total de 113 nens i adolescents de cursos entre 4t de Primària i 2n de Batxillerat han presentat els seus treballs. Les redaccions procedeixen de 16 centres educatius, tots ells de Mallorca, excepte un d'Eivissa. Enguany els alumnes havien de reflexionar sobre el paper del periodisme en la pandèmia.

“La participació ha crescut un 27% enguany, així que estem satisfets de veure com es va consolidant el concurs, amb el qual pretenem donar a conèixer en l'àmbit educatiu la importància del periodisme i fomentar un consum crític de notícies”, explica Ángeles Durán, presidenta de APIB. “El context que ens ha tocat viure amb el coronavirus ha posat de manifest la rellevància de rebre informació veraç i puntual, i els xavals han d'entendre que qualsevol font no és fiable, i que darrere de notícies ben elaborades, hi ha un treball professional darrere que és el que aporta credibilitat i confiança”, afegeix.

A aquesta convocatòria han concorregut 2 alumnes de 4t de Primària, 3 de 5è de Primària, 21 de 6è de Primària, 6 de 1r d'ESO, 18 de 2n d'ESO, 1 de 3r d'ESO, 22 de 4t d'ESO, 37 de 1r de Batxillerat i 3 de 2n de Batxillerat. “Ens agradaria que el professorat animés als alumnes a participar perquè amb aquestes iniciatives es conjuga aprenentatge i motivació”, exposa Durán.

El jurat està integrat per cinc membres de la Junta Directiva: Cristina Sastre, redactora d'IB3 Notícies, i Alberto Lliteras, professor d'Educació Secundària, tots dos presidents del jurat, i Guillermo Esteban, redactor de Ultima Hora; Bernat Company, redactor presentador d'RTVE, i Joana Solivellas, exdirectora de Radi Pollença i periodista d'IB3 Ràdio, com a vocals. El jurat valorarà les obres presentades segons la qualitat de la redacció: estil, llenguatge, sintaxi…, la qualitat del contingut, l'originalitat i l'aportació.



El certamen integra nou categories per a la millor redacció feta per un alumne de cadascun dels cursos de Primària assenyalats, de cada curs de Secundària i de Batxillerat, a més d'un accèssit per curs, així com premis per als docents de tots els guanyadors, tret que l'alumne s'hagi presentat individualment. Alguna categoria podria declarar-se deserta. Col·laboren en aquest projecte Campus Esport UIB, Consell d’Eivissa, El Corte Inglés, RCD Mallorca, Santillana, Borisgrafic, Aficines, Miquel Rayó, Fundació Sa Nostra, Ultima Hora, Diari de Mallorca, Diari d'Eivissa, Periòdic d'Eivissa i Formentera, Menorca És Diari, El Mundo-El Dia de Balears, Llaura Balears, mallorcadiario.com, IB3 Ràdio, SER, Onda Cero, COPE, És Ràdio, IB3 Televisió, RTVE, Canal 4 i Televisió d’Eivissa i Formentera.

Els guanyadors han rebut un bo familiar trimestral ‘Campus Esport’ per a la piscina i activitats esportives de la UIB; bo familiar trimestral per a piscina i gimnàs del Complex Esportiu És Raspallar del Consell d’Eivissa (premi similar a Menorca); una entrada per a un partit de de el RCD Mallorca a Son Moix amb acompanyant adult; una entrada per a una pel·lícula en una de les sales de cinema Aficine amb acompanyant; un lot de llibres de lectura d'autors de primer nivell adaptats a l'edat dels guanyadors, donats per Santillana i una bateria externa per a mòbils o tauletes, a més de ser entrevistats en els mitjans de comunicació col·laboradors.




També hi ha un reconeixement per als docents dels alumnes guanyadors: un val per valor de 50 euros per al professor/a de l'alumne/a guanyador/a per a compres en El Corte Inglés; una bateria externa per a mòbils o tauletes, i una entrada per a una pel·lícula en una de les sales de cinema Aficine amb acompanyant.

La nostra enhorabona a Manuel, a Malen i al CEIP s'Alzinar!!!