Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1880


La Coral s'Alzinar no faltà a la seva cita musical d'estiu, a l'església de Sant Bartomeu

















 

 

 

La COVID, aquest estiu ens ha deixat orfes de qualsevol Festa de Sant Bartomeu (i ja en van dos), més bé, a més de la maleïda pandèmia, també la por de contagis per part de la regidoria de festes.

Així i tot la Coral s’Alzinar, no deixà passar l’oportunitat de tirar endavant una proposta cultural responsable i segura com era habitual durant l’estiu en temps de Sant Bartomeu (com ho han fet i faran altres agrupacions cultural, musicals i esportives del municipi), i demostrar que la cultura és un lloc segur, quan es fa amb coneixement, ordre i responsabilitat. 

Amb aquesta idea, la Coral s’Alzinar, ens oferí aquest dissabte passat dia 20 d’agost, un magnífic concert on va fer repàs de diferents obres i estils del seu amplíssim repertori. Un repertori, on no hi faltaren peces a cappella o acompanyades al piano, per les mans prodigioses de Maria Antònia Gomis. Tampoc hi faltà el cant encisador dels solos de Bàrbara Femenies, i com no, tot això trempat amb la mestria en la direcció de la incombustible Elionor Gómez-Quintero. 

Entre altres coses, la restricció d’aforament, i la pèrdua d’al·licient per sortir de casa de molts dels habituals als concerts de la coral, l’assistència de públic va ser menor que en altres ocasions, com era d’esperar, emperò els assistents ho supliren amb l’entusiasme i devoció dels seus aplaudiments després de cada cançó, recompensant l’esforç en general, però també el sobreesforç dels cantaires, d’haver de cantar amb la mascareta posada. 

Primer va intervenir la nova presidenta de la Coral, na Sally, per donar la benvinguda als assistents i agrair la confiança per participar del concert de la Coral a Capdepera després de quasi dos anys, i també per recordar que l’agrupació està a punt de complir el seu 39è aniversari d’existència.

Acte seguit començà el concert, amb un programa molt variat que no deixà amb ganes a ningú.

Per obrir boca, els cantaires oferiren quatre peces a cappella: una cançò medieval “Hoy comamos y bebamos”, una cançó popular francesa per brindar “Cançó de beure” i dues populars menorquines “L’homo de Son Carabassa” i “L’Aubada”. 

Acte seguit s’intercalà una peça de la cantata 147 de Bach, prou coneguda “Jesus bleibet meine freude” (Jesús alegria dels homes), per seguir amb una adaptació de la popular catalana “El cant dels ocells” interpretada per Bàrbara Femenies.

Com si fos una segona part, es va donar pas a una sèrie de cançons internacionals molt conegudes del repertori internacional,  “You raise me up”, “The lion sleeps tonight”, i l’espiritual per excelència “When the saints go marching in”, per acabar amb dos fragments del musical The sound of Músic “Edelwais” i “Do-re-mi”.

Per acabar d’arrodonir-ho, s’interpretà “Capdepera, Capdepera” de Jaume Fuster, a la qual el públic s’hi va sumar amb entusiasme, per acabar regalant una calorós i llarg aplaudiment. Per aquest motiu, la coral agraint els aplaudiments, va obsequiar als assistents amb un bis, la popular cançó de The beach boys “Barbara Ann”. I així s'acomiadaren, amb l’esperança d’una nova normalitat en propers concerts.