Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1369
Concert de luxe per finalitzar el cicle de concerts de Joventuts Musicals de Capdepera

El concert del passat dia 5 febrer a l’Auditori Cap Vermell s’havia de celebrar el dia 6 de desembre, però va ser sobtadament cancel·lat degut a un problema de força major. Finalment va tenir lloc el passat divendres i el primer que sentim els que ho presenciàrem és que tanta sort que es va poder trobar una altra data i que hem pogut disfrutar del concert.

Ferran Albrich baríton i Carmen Santamaría piano és varen presentar com un Duo molt compenetrat i equilibrat que ens oferirem un bàlsam de música de gran qualitat, moments apreciats més que mai en les circumstàncies actuals, que és tan anormal qualsevol activitat, sigui de la natura que sigui. La veu de Ferran és vellutada, equilibrada, expressiva, dolça, profunda, i el so del piano de Carmen rodó, precís i dolç i completament compenetrat amb el cant mostrava tots els matisos de l’expressivitat de la música que ens regalaven. Tot exquisit i de bon gust.



El programa va començar amb el primer cicle de cançó romàntica de la història, de Ludwig van Beethoven i va continuar per estètiques franceses de principis de segle XX amb Maurice Ravel, Francis Poulenc, relacionats amb els catalans Robert Gerhard i Eduard Toldrà.



Quan Joventuts Musicals de Capdepera anunciava el cicle de CONCERTS DE TARDOR volia tancar amb un concert de luxe, i certament ho ha estat. En total s’ha pogut gaudir de quatre concerts d’estètiques i estils molt diferents, com el del dia 9 d’octubre amb Magalí Sare i Sebastià Gris –Jazz d’autor-; el passat 23 d’octubre, amb Miguel Victorio Molina i Llorenç Prats – Bombardí i piano-; el 14 de novembre amb el Duo Xistra –Flauta travesera i acordiò-; i el darrer  concert que comentem, del 5 de febrer, Ferran Albrich i Carmen Santamaría –Baríton i Piano-.



Aquests concerts no només es converteixin en agradables moments per a gaudir de bona música, si no també un espai per a créixer culturalment, per a estar connectats amb la realitat més actual de l’art i les diverses sensibilitats artístiques, i en aquests moments més que mai en un recolzament als grans professionals de la música, i en un impuls per a no deixar en un buit el nostre entorn cultural. Aquesta és l'aportació de Joventuts Musicals de Capdepera, institució que segueix creient i aportant valor en l’esperit dels conciutadans, a través de la música com a peça indispensable de l'art en el nostre entorn.