Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 2445
Després de cinc mesos de feina, i amb col·laboració de l'alumnat, ha canviat la façana del centre educatiu


Si el 2019 fou l'any de l'exposició del 80 aniversari de GUSTAVO i el descobriment per gran part del públic infantil del municipi del gran artista que tenim a través de visites guiades i propostes didàctiques molt encertades. El 2020 ha confirmat l'idili entre els centres educatius de Capdepera i l'artista. Primer fou a s'Alzinar i ara acaba la primera fase a s'Auba. Ni la COVIT 19, ni les mascaretes, ni la calor han returat uns projectes artístics que han canviat les façanes de les escoles. 



Projectes artístics sempre participatius que, ben segur, deixaran una empremta imborrable a la memòria de tot l'alumnat que hi ha participat. "He pintat un personatge amb en Gustavo" conten els infants en arribar a ca seva. I ben segur que d'aquí uns anys ho contaran als seus fills (amb les exageracions pròpies que fan els adults). Un gran dibuix públic de l'artista fet amb els al·lots i que deixa constància d'aquesta relació artístico-afectiva que s'ha creat al llarg d'aquest procés. Una experiència que pocs infants poden tenir i que, ben segur, no oblidaran en sa vida.



El mural de la façana de davant del CEIP S'AUBA enllestit, ahir dimecres 9 de desembre, GUSTAVO feia els darrers retocs i corregia alguns regalims.



D'aquesta manera i des del bon criteri de l'equip directiu de s'Auba, el centre escolar compta amb un valor afegit, un mural que dona la benvinguda a tota persona que entra centre i que, ben segur, no podrà més que deixar escapar, inconscientment un somriure. "A més, embelleix l'escola, enriqueix el patrimoni i fa el centre escolar únic", ens deia Joan Jofre, director de s'Auba.



Com ja explicàvem en un altre article, aquesta intervenció uns la qualifiquen de moderna i actual, d'altres de creativa i alegre, d'altres d'entretinguda i divertida. Tots coincidim en que sobretot és molt Gustaviana i el cert és que no ha deixat indiferent a ningú.

Un espai més que s'integrarà a la "RUTA GUSTAVO" que es farà pel municipi de Capdepera. Diversos pares ja ens comentaven que l'any que ve seran molts els turistes que vendran a fotografiar aquesta façana.



A continuació podeu gaudir de diversos detalls del mural:











GUSTAVO, ja ho hem dit altres vegades, no deixa de sorprendre'ns. Tot just el pont de la Constitució de l'any passat inaugurà l'espai GUSTAVO i, per tant, ja celebra el seu primer aniversari. No ha tancat. Ha mantigut la galeria oberta tot i l'adversitat econòmica. I ara per celebrar el primer aniversari ha fet una sèrie d'escultures úniques d'aquest ocell a un preu molt assequible.



També ens ha ajudat, i molt, a la confecció i disseny de la sorpresa de l'acte dels 40 anys de Cap Vermell en homenatge a tots els col·laboradors de la revista que tindrà lloc dia 18 de desembre al teatre de Capdepera. 

I ja comença a preparar la gran exposició que farà a Berlin l'any que ve amb motiu del 50 aniversari de la seva primera exposició a la capital alemanya. Una exposició que promou el Senat alemany i de la que ja tindrem temps de parlar-ne. 

Com sempre, Gràcies Gustavo!!!