Us oferim dues imatges de papallones tretes prop del puig de s’Àguila al coll de Marina. Ambdues corresponen a la bella  papallona de l'arbocera (Charaxes jasius). Aquest lepidòpter te una ampla distribució  per costa mediterrània i freqüent a les Illes Balears. Viu en llocs càlids i secs, boscosos o arbustiu. L’eruga s’alimenta principalment de l’arbocer, però també pot afectar a altres espècies vegetals.

És una papallona territorial i l’atreu la fruita fermentada ja que s’alimenta de nèctar. Es seus colors són espectaculars.
 

Aquesta vistosa eruga ha estat fotografiada a l’entorn de l’alzinar de Sa Cova Negra. Es tracta de  l’eruga del borinot de la mort o papallona calavera  ( a Mallorca també se’l coneix  com borino  negre i  a Eivissa/Formentera s’anomenen  borrinol de la mort).  Aquest borinot pertany  ala família dels lepidòpters (Acherontia atropos) i  es caracteritza per una taca marró clar amb forma de calavera i que destaca del marró  fosc del cos. Es troba molt estesa per Euràsia.


Imatges d'arxiu

L’eruga  pot arribar als 13 centímetres. Quan neixen són groguenques i poc a poc van variant el color cap el verdós amb unes franges blaves de disseny molt atractiu.