S’emmarca en el programa Mallorca té nom de dona.

 

Mallorca té nom de dona és el programa del consell de Mallorca orientat al reconeixement a les dones que, al llarg de la història i malgrat els seus mèrits, han estat oblidades i amagades de la pròpia Història. El 2018 és l’any Dorothea Bate, la paleontòloga britànica que trobà les primeres restes de Myotragus balearicus Bate a Capdepera, entre d’altres importants troballes, a Balears i altres illes de la Mediterrània.

Una de les activitats programades i prevista per al proper desembre és posar un bust de la senyora Bate a la plaça de l’Orient de Capdepera, obra de l’escultora Laura Hedrosa, i publicar un llibre incloent-hi dos dels capítols de la seva biografia, que expliquen les seves vivències a Mallorca, Eivissa i Menorca, buscant fòssils, a més d’una presentació de Karolyn Shindler, autora de la biografia. Cap Vermell hi participa amb la traducció d’aquests texts.

També s’ha publicat un còmic que ens presenta molt esquemàticament la vida i aventures de la senyora Bate, amb guió i dibuixos d’Elisa Martínez. La presentació es va fer dimecres 14 a la biblioteca de Cala Rajada, amb presència de Jesús J. Jurado, vicepresident segon del Consell de Mallorca i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, Nina Parrón, directora insular d’Igualtat del Consell de Mallorca, Rafel Fernàndez, batle de Capdepera i Pere Terrassa, regidor de Benestar Social d’aquest ajuntament.