Imprimeix
Categoria: Cultura
Vist: 1962
Durant quatre caps de setmana, els actors locals tindran ocasió de millorar la tècnica interpretativa, en aquestes jornades organitzades pel grup Es Mussol i que compten amb el patrocini de l'Ajuntament






Es Mussol Teatre, en col·laboració amb el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Capdepera, ha posat en marxa les I Jornades de Formació Teatral. Aquestes jornades pretenen ser una eina d'aprenentatge i aprofundiment en les distintes matèries que conformen l'art dramàtic així com un reciclatge per a totes aquelles persones que d'una manera o altra es dediquen al teatre o fan d'aquest art el seu hobby. Pensàvem que, donat el gran augment de l'afició teatral al nostre municipi, valia la pena plantejar una formació que ens permetés conèixer, millorar i aprofundir en l'estudi pràctic de les tècniques escèniques per al treball d'actors i actrius.
 
La resposta no ha pogut ser millor. En primer lloc, com dèiem més amunt, per part de l'Ajuntament, que ens ha donat el seu suport des del primer moment, tant econòmicament com des del punt de vista logístic. Però, i igualment important, per part dels grups teatrals del poble, Dois Teatre, Crisis Teatre, Taller d'Adults, i nosaltres mateixos, la gent d'Es Mussol. El fet és que les 30 places disponibles han estat ocupades ràpidament i les Jornades, des d'aquest passat cap de setmana, 21, 22 i 23 de novembre, ja són una realitat.

 
Aquests tallers es desenvoluparan al llarg de tres caps de setmana més i, com a professors, comptam amb tres professionals de prestigi, que avalen la seriositat d'aquest projecte. Ells són Lluqui Herrero (actriu, directora i professora d'interpretació a l'Escola Superior d'Art Dramàtic Illes Balears); Joan Manel Vadell (actor i professor de veu a l'Escola Superior d'Art Dramàtic Illes Balears); i Biel Jordà (actor, director i professor d'Escenificació a l'Escola Superior d'Art Dramàtic Illes Balears). Tècniques interpretatives, improvisació, treball de text, tècniques vocals, treballs de dicció, expressió corporal i moviment en escena són els aspectes que les Jornades abordaran, oferint-nos una possibilitat inèdita a Capdepera de treballar amb rigor les distintes vessants de la interpretació teatral, tot aprofundint en els coneixements que cadascú de nosaltres hagués adquirit pel seu compte.
 
Reiteram el nostre agraïment, a l'Ajuntament i als alumnes que fan possible aquesta experiència, des de la seguretat que haurà de contribuir a la consolidació del potencial teatral del nostre poble.