El primer que hem de dir de la mostra que Rogelio Olmedo presenta aquests dies en el Centre Melis Cursach, és que ens ofereix la possibilitat de conèixer un artista que exposa per primera vegada a Capdepera i que, al nostre parer, constitueix una molt agradable sorpresa. Del millor que hem vist aquest estiu.

Aquest artista, aragonès de naixença i actualment arrelat a Son Servera, es va formar a l'Escola Massana de Barcelona, d'aquelles que imprimeixen caràcter, i ha duit a Capdepera, per a aquesta exposició, un ventall ample de la seva obra: dibuix, pintura, escultura, disseny... I en tots els camps artístics que ens ha fet arribar demostra la solidesa i l'ofici que atresora, la seva capacitat tècnica i la seva creativitat desbordant.



L'acte de presentació, que va tenir lloc el passat dia 5, va anar a càrrec del batle de Capdepera, Rafel Fernández, i va comptar també amb la presència del batle de Son Servera, Antoni Servera, localitat on com hem dit resideix aquest artista. A més de tot el que podreu veure a l'interior de "Sa Cotxeria", que és molt i força interessant, Rogelio Olmedo ha bastit per al temps que duri la mostra (fins al proper dia 25) una escultura de ferro pintat que s'exhibeix a la plaça de l'Orient. Fixau-vos, per favor, en el que ell anomena "frutos", tota una bellesa.







Ens va cridar molt l'atenció, el "diccionari" de la presó, un conjunt de paraules i locucions que li va ser regalat per un grup de presos als quals va impartir un curs, i dels quals també en va fer una col·lecció fantàstica de retrats. Rogelio Olmedo ha volgut dur, amb la resta de material exposat, aquest testimoni d'una vivència segurament molt especial.





En definitiva, que ens trobam davant un artista integral, que domina distints camps creatius, tots ells amb la mestria de qui ha assolit una sòlida formació i després hi ha posat, de la seva part, imaginació i creativitat a balquena.

Ho deim en el titular i ho repetim aquí: absolutament recomanable.