Un bell mural, al·legòric del món de la mar, de les mateixes mides que el primer



El dia 27 de maig del 2014 es va inaugurar el mural de Gustavo al port de Cala Rajada. D'aquesta manera culminava amb èxit un treball de més d'un any en el concepte d'art públic mai vist a les Illes Balears. Únic, sobretot, en la manera com l'artista va aconseguir el finançament privat de l'obra d'art per tal que no suposàs cap despesa a l'administració pública.

Cap artista ha fet una donació de tal magnitud i, quan encara no ha acabat l'estiu, després de la gran acceptació que ha tengut entre residents i turistes i amb l'experiència acumulada, Gustavo envesteix un segon mural. Germà bessó del primer. I amb el mateix sistema de finançament.

Com es pot observar al muntatge fotogràfic, es tracta de deixar un espai buit de 16 metres (la mateixa longitud que té el mural actual) i a continuació, a l'esquerra, instal·lar un segon mural d'idèntiques mesures). El mural seguiria els mateixos patrons que el primer.

Aquest mural ceràmic, serà el segon i últim que s'instal·li al pantalà del moll de Cala Rajada; d'aquesta manera, amb els espais lliures i les dimensions dels murals, queda estèticament perfecte. 

Gustavo ens comenta que "és una manera coherent i definitiva de finalitzar artísticament aquest pantalà del moll amb l'obra que aquí es presenta, en tons blaus i de contingut marítim".

Gustavo considera que sempre hi haurà algú que no li agradarà, però que està molt satisfet de la gran repercussió social, turística i mediàtica que ha tengut el primer en tan poc temps. De fet, el mural ha sortit a diversos programes de la televisió alemanya de gran audiència i formarà part del proper programa d"Això és mel" que s'enregistrarà aquesta setmana a Capdepera.

Cap Vermell, com amics de Gustavo, no som gaire objectius al parlar de la seva obra. La nostra capçalera és gustaviana. Però no coneixem cap altra artista que en aquests moments faci donacions públiques de tanta entitat i per un montant econòmic tan elevat.

A nosaltres, aquest segon mural, ens agrada encara una miqueta més, que el primer. I, aquest estiu ha estat molta la gent que ens ha dit, no amb certa enveja, que tenim una passada de moll. 

Que esperin a que el segon estigui enllestit!

Enhorabona Gustavo!