Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 959



Passejant per Cala Agulla, pel camí que condueix  al  Coll de Marina, just passat el pont he vist un senyat indicatiu que indica “Cala Mesquida”. M’ha estranyat que el senyal desviï ( o ho intenti) els senderistes i passejants per darrere el corral dels cérvols.

No  entenc que existint un camí ample, usat tradicionalment, se vulgui desviar a la gent per un caminoi gairebé impracticable, ple de pedres i excrements. Si no és per evitar que es passi prop de les cases d'Es Gulló,  no li veig el sentit. De fet el vaig seguir i vaig trobar alguns turistes despistats, pel mig del bosc, que em demanaren si aquell era el camí per anar a Cala Mesquida i s’enfadaren quan els vaig dir que podien seguir pel camí ample del que havíen sortit. Després se’ns omple la boca amb els nostres camins i rutes com atractiu turístic i ens dediquen a fer "putadetes" com aquesta.

Crec que les imatges són prou explícites.





Però qui ha posat el senyat indicatiu? L’Ajuntament? La propietat? Es tracta d’un intent de tancar el camí del coll de Marina, com s’ha fet amb el de la punta d’Es Gulló?  En tota Europa s’evita que en els llocs on n’hi ha un camí consolidat s’obrin de nous paral·lels, per a evitar la erosió. I el coll de Marina és un cas de llibre del que no s’ha de fer.

Crec que s’hauria de llevar aquest senyal que només pretén crear confusió i dur per un camí en molt mal estat als que desconeixen la ruta, especialment als nostres visitants.


GP