Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 715

Teoria i pràctica


El passat 23 de juliol el  diputat i secretari d'Agenda Urbana del PSIB-PSOE D. Joan Ferrer Ripoll publicà en aquesta Revista LA MOBILITAT ACTIVA I EL MUNICIPALISME explicant la necessitat de revertir les prioritats en els nuclis urbans dels nostres pobles i ciutats, fins ara concedides únicament al vehicle privat amb la finalitat d’aconseguir la transformació urbana que converteixi els nostres pobles en un espai més habitable.

 Per aconseguir-ho diu que es poden impulsar des del creixement de la xarxa de carrers exclusius per a vianants, l'ampliació dels vorals, la creació de nous espais públics verds de qualitat que permetin la trobada dels veïns i veïnes, equipaments especialment dissenyats per als infants o les persones més ancianes, propiciar espais per exercitar activitats físiques de diversos nivells, impuls de carrils o sendes ciclables.

 I, ens informa que els socialistes de les Illes Balears presentarem mocions a totes les institucions locals i insulars per adherir-nos a aquestes xarxes per refermar el nostre compromís amb el foment de mesures per una mobilitat més intel·ligent i humana, en la línia del que ja ha disposat el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears que desenvolupa tota una sèrie d'estratègies per impulsar uns municipis amb una trama urbana que convidi a l'ús de la bicicleta i al foment de les zones per a vianants.

 Desprès de la lectura de l’interessant article la pregunta és obligada: Per què no posen en pràctica la teoria?

 Per què no aprofitaren l’ocasió per transformar la carretera de l’Agulla en bulevard? Per què en la reforma del passeig Marítim de son Moll se conformen amb el pobretò objectiu “ha quedat millor que com estava” i menyspreen fer-lo més verd i habitable?

 Un temps es deia dels capellans que predicaven el que no creien, que no es pugui dir dels polítics.