Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 737

L’INNOCENT
P. Costantino Ruggeri O.F.M. 1944


LA SEDUCCIÓ DE L'AMOR
“L'amor que sedueix en el desvaliment innocent”. Cristologia. Olegario González de Cardedal. 2a Edició. Madrid 2020. p. 397







Per Llorenç Tous







 

El seduït és el Pare davant el Fill agonitzant a la creu. Seduït Déu per Jesús, l'Innocent; Jesús en creu, seductor de tots els teus germans quan aprenguem a mirar-te com Tomàs, com la teva mare, com Josep d'Arimatea, com Judes i Pere penedits.

Mare, ensenyeu-nos a veure.

Germà seductor, seduïu-nos.

La terra enfosquida, absent el sol, a les tenebres d'oblit, rutina i inconsciència, està poblada d'extraviats, sense projecte ni pla. Farts de buit, atordits a cops de sense sentit, sense rumb, sense la veritat, errants en camp obert, sense motius ni afany.

Gràcies, Germà. No tinc paraula, només t'adoro, callo, contemplo la plenitud divina que envolta aquesta creu on el Pare i l'Esperit afronten amb tu la mort i la resurrecció i la canvien en salvació del món, de tota la humanitat i de cadascun dels seus pobres mortals.

Pobres els qui no se'n van assabentar encara, perquè qui sap el que està contemplant i ho entén, ja va entrar en la feliç i rica eternitat. Beneïda creu! Porta del cel, oberta a tothom per sempre.

Seduïts per l'amor del desvalgut Innocent, baixem on viu o mor qui encara no coneix exactament què és el que va passar en aquesta creu amb aquest seductor en ella. Sabrem explicar-ho?

 

Llorenç Tous
Ceinos de Campos 10/08/2022