Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 1000

Iots a la deriva a l’Agulla

 A la platja de l'Agulla hi fondegen iots de qualsevol manera i ja és hora que les autoritats hi posin remei. Haurien de fondejar seguint un ordre, una alineació, popa cap a l'arena i proa a l'horitzó, en bateria, de major a menor eslora, formant una bella i fotogènica estampa. Òbviament, per fondejar, s'hauria de sol·licitar permís a Comandància de Marina, Ports, Costes, Conselleria d'Interior, Conselleria del Medi Ambient, Ajuntament, Cos de Bombers, Protecció Civil i, si pogués ser, a alguns organismes més  a fi de tenir controlada la situació i en cas que passàs algun denou tots els implicats poguessin defugir les responsabilitats.

 Vist des de la platja, els banyistes gaudiríem d'una panoràmica magnífica que s'afegiria, de ben segur, als fulletons turístics. Un paisatge icònic. Mastelers arrenglerats enfilant-se cap al cel, transmetent una sensació d'ordre, harmonia i simetria apaivagadora i relaxant. No lo d'ara, un desgavell a l'Agulla. 

 Per descomptat, amollar el ferretó tendrà un preu, una taxa, un impost, un aranzel, un cànon, o com se'l vulgui anomenar, que es destinarà a partides catalogades de mediambientals per a la preservació d'espais naturals terrestre-marítims que permetin ampliar les àrees de fondeig dels iots des dels quals gaudir, un mirador dins la mar,  de les zones  protegides.