Imprimeix
Categoria: Collaboracions
Vist: 973


Mig milenar de comensals a benefici de la capella d'Es Carregador










 

A l’esplanada del poliesportiu municipal, el  diumenge  8,  només hi mancava  Missa i altar fumat. Hagués semblat, talment, una d’aquelles manifestacions del “totus tuus”,  ja que, suposadament, el mig miler d’assistents  devien ser tots ells de missa i comunió diàries.  No sabríem esbrinar si la pluja, que el bon Jesús va fer comparèixer a les darreries, podia tenir quelcom a veure amb la no celebració esmentada o amb la rifa de darrera hora.

 Cert i segur és que el dinar a benefici de la restauració de la capella des Carrega-dor fou tot un esdeveniment  religiós-social, del qual el resultat final només Francesc Bernabèu  coneix. Creim que serà a bastament  per a escometre les obres d’aquell carismàtic oratori de vorera de la mar.

Tal fou l’èxit de la convocatòria que persones vingudes a posta de Madrid i Navarra (els quals passen temporades d’estiu as Carregador i als qui  uneixen vincles familiars amb els benefectors que, als voltants de 1930,  donaren els solars perquè s’hi erigís  el petit temple)  menjaren  paella  a plaer, com també  ho feren els vinguts d’altres indrets veïnats i locals, que sempre s’apunten als  peus davall taula que organitzen, amb tanta bona cura,  dones i homes de la saborosa agrupació de l’arròs  

S’ha de destacar, aiximateix,  --Per què no dir-ho?  -- la presència del matrimoni  donant de la capa per a la Mare de Déu de l’Esperança (talla de la parròquia, no del Castell), veïnats des Carregador, en reconeixement  a la noble,  sàvia i honrosa  decisió del Consell parroquial i l’Obreria verd-i-blanca , de la qual ja ens vàrem fer ressò a la nostra anterior entrega.

I no ens hauria de passar per alt, clar!, l’assistència,  quasi obligada per altra part, del consistori en ple.  Com la majoria dels presents, degustaren els talls d’ensaï-mada de mestre Colau des Juva. De fet,  pensam que se’ls hauria de suggerir als polítics que, unes setmanes abans de les cada dia més properes eleccions, promo-guessin no una, ni dues, sinó més  assemblees de menjua, en aquest espai tan vistós i ample (capaç per a fer-hi totes les festes del poble) com el de l’ esplanada del costat de la piscina,   

Enhorabona, senyor rector i senyors i senyores de  l’ O.de l’E. i del  C. P. 

Bon profit!

GUAITA