Miquel Piris
















Pel que fa a aquest informe signat per "cientifics" i altres persones que en Miquel Estelrich publica en el seu darrer article epistolar, aquí en teniu tres captures de pantalla. La primera demostra que inclou molts pseudocientífics. Les altres dues captures, es comenten soles:







El físic i professor de Medicina, Alberto Nájera, va fer un article (1) el 2018 que és aplicable a aquest manifest Anti5G. I es que cada pic que hi ha una nova generació de telefonia també hi ha un nou manifest internacional i recollida de signatures. Els arguments són sempre els mateixos i continuen sense convertir-se en una plaga bíblica.

Guerra electromagnètica? Les ones electromagnètiques d'una ressonància magnètica poden servir per a trobar una lesió a l'organisme i ajudar a curar. Però si jo fic una persona dins un microones, la puc matar. Es la mateixa tecnologia que els mòbils.

Les microones del mòbil no maten però poden arribar a encalentir-te si te poses molt de temps el telèfon a l'orella. Ara bé, segurament et encalentirà més la bateria del mòbil, com expliquen a aquest magnífic vídeo:



L'opinió entre els científics respecte al canvi climàtic es bastant unànime. Sempre hi ha qualque sonat, pagat o no, com a totes, totes les professions. Pel que fa al 5G o a la telefonia mòbil, les ones electromagnètiques estan perfectament estudiades i mesurades. Hi ha moltíssima més certesa sobre què poden fer o no les ones del mòbil que sobre el canvi climàtic. I ja veig que estam d'acord que els negacionistes són personatges lamentables com Trump, Rajoy o Abascal. L'ultradreta sempre ha fet cas de la ciència només pel que els interessa. L'ICNIRP (www.icnirp.org) vigila que només s'emeti per davall dels límits marcats en radiació electromagnètica no ionitzant. El tema és que no hi ha cap revisió sistemàtica publicada en una revista Q1 (les revistes científiques tenen una gradació pel que fa a prestigi, a credibilitat), que demostri cap tipus d'influència negativa sobre la salut. Sí que hi ha revisions sistemàtiques publicades en aquest quartil demostrant tot el contrari (2). Pel que fa a les ones mi·limètriques que tant escandalitzen als Anti5G pq pensen que llavors se ficaran més i millor dins les cèl·lules, dir que és el contrari: surten rebotades del cos, però abans que les altres (si repasses el darrer vídeo de meu darrer article, ho expliquen). Seria molt millor si parlàssiu de fets confirmats, no d'especulacions fetes per aficionats a l'esoterisme com el que va venir al Teatre de Capdepera. Per això te citava Anticitera, perquè aquest senyor està mes a prop de la Inquisició que matà Miquel Servet, més a prop de la fe i les especulacions pseudocientífiques que dels fets, de la ciència.

Corea del Sud va ser el primer país amb implantar 5G arreu. El desplegament està molt avançat a Estats Units, Kuwait, Nova Zelanda, Puerto Rico, Xina...I a a Europa, països com Suïssa duen la davantera. Curiosament, una de les boles que han fet rodar els Anti5G és que aquest país n'ha aturat la implantació (3). Tot el contrari: Suïssa té més de 2000 antenes i el 5G en marxa.

Pel que fa a la preocupació pels taxistes: abans no arribin els cotxes autònoms, hauran de fer front durant uns anys a Uber i altres companyies. I si qualque dia se queden sense feina, també s'hi varen quedar els venedors de carbó a les ciutats quan va arribar el gas i, amb això, hi va haver menys morts per contaminació. De la mateixa manera, el 5G ens ha de permetre entrar en una nova era on el tele-treball no sigui l'excepció i així continuar reduint la mobilitat per evitar produir tant de CO2. Després de la lliçó de la Covid, on ha quedat palesa la fragilitat de les illes pel monocultiu turístic, el Govern Balear hauria de fer com Suïssa o la Generalitat de Catalunya (4) i apostar pel 5G. Ja veurem què ens depara el futur i si Elon Musk posa o no en òrbita els 12.000 satèl·lits per oferir internet a tot el món (és un projecte a part, que no te res a veure amb el 5G). A mi m'encanta el cel fosc, preferiria que no ho fes, la veritat.

Miquel Piris

Pd: Benvolgut Miquel, ni vull ni puc convencer-te de res. Això es cosa teva, de cadascú. Ara, si els Ant5G fossiu coherents, haurieu de desconnectar-vos per complet de mòbils, wifi, etc.., perquè la tecnologia que feis servir ara és com el 5G però més lenta. I si la qüestió és la sostenibilitat, també. Predicau el desarmament amb una pistola a les mans? Una mica de coherència, no? Desconnectau si tant de bé mos ha de fer: donau exemple amb fets.

  1. http://radiandando.es/2018/09/24/llamamiento-internacional-contra-los-campos-electromagneticos-otro-mas/

  1. http://blog.uclm.es/albertonajera/falta-informacion/

  1. https://eandt.theiet.org/content/articles/2020/04/swiss-refuse-to-back-down-on-5g-radiation-standards-hampering-rollout/

  1. http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/projectes/tecnologies/detalls/article/estrategia-5g-de-catalunya

  1. https://www.ccma.cat/324/la-brillant-idea-delon-musk-que-pot-enfosquir-lobservacio-del-cel/noticia/2927109/