" Està claríssim que som addictes a la tecnologia, perquè no ens queda més remei. I aquesta addicció anirà a més a mesura que el món es datifiqui més i més."










 

He llegit amb atenció l'article de Miquel Piris sobre el polèmic assumpte de si les radiacions de la tan anomenada 5G són xereques per als humans o no. I per tant, també m'agradaria dir la meva. I la diré de la forma més senzilla i bàsica.

El  primer que hauríem de fer aquí és raonar conceptes o idees preconcebudes, o tot allò que hem normalitzat i que en realitat no té res de normal per molt quotidià que sigui en el nostre dia a dia. El fet d'estar exposats des de petits a moltes radiacions electromagnètiques no ens fa immunes, ni tampoc crec que servesqui com a excusa per ésser un defensor aferrissat de la 5G i sembrar antenes pertot arreu només per tenir una comoditat més. Jo procur no anar a dormir amb un mòbil devora. Està claríssim que som addictes a la tecnologia, perquè no ens queda més remei. I aquesta addicció anirà a més a mesura que el món es datifiqui més i més. Perquè això és el que està succeint avui en dia, ens estem datificant igual que fa un segle ens estàvem electrificant.

Segon: Ja va essent ben hora de tractar el món científic, o els científics si voleu, de tu a tu i no com si fossin déus o éssers extraterrestres que venen amb noves eines per als humans. És ben cert que hi ha veritables eminències en segons quins camps, això és indubtable, emperò allò cert és que els científics són humans i, per tant, tan corruptes i tan esbiaixats comercialment, econòmica i política com ho pot esser un polític de torn, un empresari o un president estatal. I a més d'això, també són molt caparruts. N'hi ha que es neguen a acceptar les evidències, i discuteixen entre ells, fins que les evidències es deixen veure per si mateixes. Un exemple d'això ho podem viure i veure amb el canvi climàtic. I no perquè ells no ho  advertissin durant dècades, sinó per les fortes pressions que han rebut i reben.

Vos imaginau que la tecnologia 5G, en lloc de la nostra dècada, ja hagués sortit als anys 80 o 90? Pot entendre qualcú ara com seríem els humans avui si ja trescàssim pels 7G o 8G, per exemple? Aquesta és la pregunta que s'haurien de fer els defensors acèrrims de la tecnologia 5G. 

Nikola Tesla o, fins i tot, Juli Verne ja varen donar a entendre o proposar el Wifi per a totes les coses i el seu agosaramement era ben noble. O és que avui no vivim en un món d'interessos?


Miquel  Estelrich