Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 2612

Inauguració divendres dia 9 de juliol a les 20h




La Torre de Canyamel, com cada any, presenta una gran exposició al voltant de la torre. Enguany la proposta artística és de l'artista danesa Lin Utzon. Coneguda i reconeguda per les seves obres d'art de ceràmica a gran escala que cobreixen enormes façanes arquitectòniques a diferents indrets del món (Göteborg, Califòrnia, Nova York, Sydney, Madrid...), així com per les seves pintures i escultures d'inspiració mallorquina i japonesa.

Utzon treballa des de fa vint-i-cinc anys en el projecte de la natura com una dansa còsmica. En aquestes peces, l'artista captura el sentit de misteri dins de la natura, aconseguint un equilibri entre el refinat rigor de la línia monocromàtica, una sensibilitat arquitectònica i el moviment del món natural, la dansa constant de transformació dins de la vida expressada en pintura i argila.

Utzon viu a Mallorca des de jove, ha creat una nova iconografia de l'abstracció contemporània, basada en la forma biomórfica, i transformada mitjançant l'ús de la línia i una paleta reduccionista, emergint com un cos de treball rigorós però elegantment modern. És filla del famós i reconegut arquitecte Jørn Utzon, que entre d'altres obres destaca el Palau de l'Òpera de Sydney)

L'exposició està organitzada per Abba Art.