Imprimeix
Categoria: Convocatories
Vist: 859
Les trampes es poden recollir a l'Ajuntament o a l'edifici del Centre Cap Vermell de Cala Rajada.S'INICIA LA CAMPANYA CONTRA LA PLAGA DE LA PROCESSIONÀRIA DELS PINS

Per aquest motiu i per combatre la plaga, l'Ajuntament de Capdepera regala trampes contra la papallona de la processionària a tots els habitatges amb pinar que en vulguin, fins a esgotar existències.

Les trampes es poden recollir a l'Ajuntament o a l'edifici del Centre Cap Vermell de Cala Rajada.

Col·locació de caixes trampes amb feromona

Per tal de lluitar contra la processionària del pi l’Ajuntament de Capdepera posa a disposició de forma gratuïta a tots els interessats caixes trampes amb feromona, fins a exhaurir les existències. Si estau interessats, podeu passar a recollir-la per l’Ajuntament.

Sistema de funcionament
a)    La feromona és un producte químic no tòxic, que l’efecte és el mateix que causa el perfum de la papallona femella de la processionària en època de reproducció i la seva duració a Balears inclou els mesos de juliol i agost.
b)    Els mascles detecten el perfum esmentat i es senten atrets recorrent llargues distàncies.
c)    La papallona mascle s’introdueix pels orificis de la capsa i cauen dins la bossa en la que moriran.
d)    La posta de cada femella pot arribar a 300 ous. Els mascles poden copular amb varis femelles, per el que cada papallona capturada evita la posta de quasi 1000 ous.

Cada trampa col·locada té una superfície òptima d’actuació d’1 hectàrea.