Dansa i teatre professional i de Capdepera per acabar el mes de gener - Lucha de Titanes, de Jean-Marc Serrano. Divendres, 23 de gener a les 21 hores


- Dels llargs camins, Noctàmbuls
Dissabte, 31 de gener a les 21 hores Divendres, 23
A les 21h al Teatre de Capdepera.
Quanta arts presenta DANSA LUCHA DE TITANES de Jean-Marc Serrano

Sinopsi: Assegut a la vorera de la carretera (el conductor canvia una roda)
a) no m’agrada el lloc d’on vénc
b) no m’agrada el lloc on vaig
c) miro el canvi de roda amb impaciència
d) totes correctes
(Bertol Brecht)
Entrada gratuïta. Entrades una hora abans de l’espectacle fins a completar l’aforament.
Acte seguit, conversa amb Jean-Marc Serrano, creador de la peça.

 Jean Marc Serrano ens ofereix un solo de dansa molt personal estrenat fa dos mesos a Es Baluart.

Dissabte, 31
A les 21h al Teatre de Capdepera.
Noctàmbuls presenta "Dels llargs camins"       
La història del batle Boira i dels abscòndits d’Artà. Una obra de Jaume Miró basada en la investigació sobre la guerra civil a Artà duita a terme per Jaume Morey.
“Dels llargs camins” és una de tantes històries de la nostra darrera guerra. Una història que avui ––sí, avui–– es  repeteix a qualsevol terra en guerra perquè un home és qualsevol home, i una guerra és qualsevol guerra! I allà on hi ha guerra hi haurà persones que n’intenten escapar!
Direcció: J. M: Albinyana
Actors: Miquel Àngel Torrens, Joan Manel Vadel,
Gabriel Bisquerra, Sebastià Adrover.
Música en directe: Marcel Cranc.
Entrada: 12 euros. Reduida: jubilats, estudiants i grups de 8 persones: 10 euros

La companyia Noctàmbuls ens representa una història real de la guerra civil del poble veïnat, Artà.

D'aquesta obra s'ha dit:

Dels llargs camins” és una proposta sincera i sentida, compromesa i emotiva, necessària i rotunda. És un document i un bocí de veritat que cal no oblidar. (…) El text de Miró, basat en la investigació històrica de Jaume Morey, és molt sòlid i rigorós, equilibrat, al·lèrgic a les demagògies ideològiques que tan sovint taquen aquests exercicis, i diria
jo que fins a cert punt objectiu (això és impossible, ho sé, però ho vull dir perquè ho sembla, i això és un mèrit indiscutible). I la posada en escena (Albinyana), difícil amb un text socio-històric, costumista i antropològic com aquest, se’n surt prou bé, escapant de l’estatisme amb enginy i agilitat, i trencant amb espontaneïtat les barreres de la lògica realista. Una aposta que funciona amb eficàcia i credibilitat per mor d’un repartiment convincent i convençut, que ens regala moments realment commovedors.”!
Javier Matesanz.
Fancultura i diari Ultima Hora. 13 de setembre de 2014.

“De local a universal. Quatre actors i un músic sobre l’escenari, Miquel Àngel Torrens, Joan Manel Vadell, Biel Bisquerra i Sebastià Adrover, acompanyats amb música en directe per Marcel Cranc, un valor afegit que apuja i no poc, el nivell de qualitat de l’espectacle. (…)
S’exhauriren les localitats de les dues funcions en poc més de mitja hora. (…) El cinquantè aniversari de la mort del “batle Boira” d’alguna manera ja s’ha convertit en un esdeveniment…”.
J.A. Mendiola.
Diari Ara Balears. 7 de setembre de 2014.

“Dels llargs camins té la virtut de la claredat, de la motivació diàfana, del missatge directe i de la història necessària.”
Antoni Riera
L’Estenedor, 4 d’octubre de 2014

 
“Ràbia, impotència, frustració, alliberació, sol·lidaritat, llàgrimes contingudes, un nuu al coll, pessigolles a l’estómac, aquests són alguns dels sentiments i emocions que vaig experimentar durant una hora i quart de funció.”
Jerònia Bennàssar
“Educar con Teatro”, 5 d’octubre de 2014