Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2902
PRESENTADA LA XXVI TROBADA D’ESCOLES MALLORQUINES

Tendrà com a tema central la mobilitat sostenible


   Avui, dilluns, 3 de maig, s’ha presentat en roda de premsa el programa de la XXVI Trobada d’Escoles Mallorquines, que es farà a Petra el proper dissabte, 8 de maig, coincidint amb el final del Correllengua. Hna assistit a la presentació Josep Bernat Sánchez, Bel Martínez i Maria Esperança Serra, en nom de l’entitat, i Rosa Barceló, directora insular de Política Lingüística. La Trobada d’enguany, que tendrà com a tema central la mobilitat sostenible, és organitzada des de l’any 1984 pel Moviment d’Escoles Mallorquines que agrupa tots els centres escolars que fan un ensenyament en català i arrelat a la realitat del país. Els organitzadors han volgut destacar el suport de la direcció general de Política Lingüística del Govern, de la Conselleria de Mobilitat, Medi Ambient i Ordenació del Territori, de la direcció insular de Política Lingüística i, especialment, de l’Ajuntament de Petra, que s’ha implicat en l’organització de l’activitat. Precisament el fet de ser una població a la qual es pot arribar en tren ha estat determinant a l’hora de fer la tria, donat el tema de la Trobada. Els organitzadors han remarcat que la Trobada està destinada a tota la comunitat escolar, no només als petits, i que la novetat d’enguany és l’arribada del Correllengua, activitat organitzada pels Joves de Mallorca per la Llengua, entitat conjuntament amb la qual s’han organitzat diferents activitats.  



   Per a l’ocasió uns 7.000 escolars de Mallorca han anat fent a les aules un treball comunitari que té com a tema la Mobilitat sostenible, i que ha consistit en un dibuix d’un mitjà de transport sostenible fet per cada nin. Està previst que amb tots els dibuixos es faci un mural gegant.
   El programa de la XXVI Trobada comença a les 16.00 hores amb una sèrie d’activitats que es faran a la plaça del poble. Es tracta d’un cercavila, de diversos tallers per als més petits i de l’Espai Sambori, dedicat al concurs literari per a infants convocat per primera vegada a Balears després del seu èxit al País Valencià i al Principat de Catalunya. Posteriorment a aquestes activitats, cap a les 18.00 hores, hi haurà l’acte central, amb la lectura del manifest de la Trobada a càrrec de diversos infants, l’arribada de la flama del Correllengua i la lectura del manifest del Correllengua. Acte seguit hi haurà l’actuació del mític grup d’animació infantil Cucorba i una ballada popular amb Música Nostra.
   Posteriorment, a les 20.30 hores, a l’estació, començaran les activitats adreçades als joves i grans. Hi haurà una torrada popular i un gran concert de rock amb les actuacions dels mallorquins Volvox, dels valencians Aspencat (una actuació que forma part de la gira organitzada per Escola Valenciana), de Brams (que reprèn a Mallorca les seves actuacions després d’un silenci d’anys) i de Lax’n’busto, banda puntera del rock català. 



   Per a qualsevol informació podeu contactat amb Escoles Mallorquines (696 122 330)