L’Ajuntament de Capdepera va aprovar per plenari l’adhesió al Pacte de Batles per una energia sostenible local, promogut per la Unió Europea






Els municipis que s’adhereixen al pacte es comprometen a anar a més enllà dels objectius establerts per la UE per al 2020 i reduir les emissions de CO2 a les localitats almenys un 20%. A més, han de presentar un pla d’acció per l’energia sostenible en el qual es resumeixin les emissions que es fan al poble i de quina manera es compliran els objectius.

De municipis adherits, en aquests moments només n’hi ha tres, a les Illes Balears, i Capdepera serà el quart. Aquests hauran de presentar un informe d’execució cada dos anys amb una avaluació, un seguiment i un control de les accions, i es comprometen a organitzar Dies de l’Energia, en cooperació amb la Comissió Europea i amb altres parts interessades, perquè la ciutadania pugui beneficiar-se directament de les oportunitats i avantatges d’un ús energètic més intel·ligent, i informar els mitjans de comunicació locals del desenvolupament del pla d’acció.

Tot allò que voleu saber del pacte de Batles ho trobareu a la pàgina de la comissió europea de l'energia


Clicau sobre l'icone