Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2386


 L’Oficina Municipal
de Cala Rajada
compleix un any
 












L’octubre del 2008 es va obrir per primer cop l’Oficina Municipal de Cala Rajada i un any després celebra el seu aniversari amb gran quantitat de serveis incorporats i de públic assistent.  

 

Durant el 2008 es van dur a terme estudis i enquestes que posaven en relleu la falta d’informació i atenció que rebia Cala Rajada i aquest fet provocava que molts esdeveniments, ajuts, subvencions, serveis, informacions de caire general i específic no arribessin a tothom. A més, Cala Rajada supera en nombre d’habitants Capdepera i la seva ciutadania s’hi havia de desplaçar per solucionar qualsevol qüestió burocràtica. Per aquests motius es va planificar obrir una nova oficina municipal al nucli costaner, i evitar així els desplaçaments innecessaris i apropar l’administració local als cala-rajaders.

 


L’Oficina Municipal va començar oferint amb els serveis de Tributs i els d’una Agent d’Ocupació Local (ADL), una figura per dinamitzar la zona que s’encarrega, entre altres funcions, d’aconseguir subvencions per fomentar l’ocupació de persones en situació d’atur residents al municipi de Capdepera. A poc a poc s’hi va traslladar el departament d’informació turística i d’oci, que ja es donava a Cala Rajada,.  



 

Les darreres incorporacions s’han dut a terme aquest any i són, entre altres, duplicar els serveis de visites del personal de: Serveis Socials, un mediador intercultural, un advocat per ajudar en qüestions d’immigració (OFIM), les inscripcions a l’Escola d’Adults i el departament d’Esports, i el Registre i Padró d’Habitants.

 

Al Registre es fan tràmits d’urbanisme, de llicències d’activitats, d’altes de vehicles -entre d'altres-; i al Padró es fan altes, baixes i canvis de domicili.

 

A l’Oficina Municipal de Cala Rajada, que es traslladarà al centre multiusos, també hom pot trobar orientació laboral i un punt de recerca de feina, informació de cursos i d’ajudes per a empreses, i aquest passat estiu s’hi va instal·lar del Punt d’Informació Europea: com viatjar-hi, beques, estudis, treball...



 

Des de l’Oficina Municipal treballen per aconseguir tot tipus de subvencions i cursos gratuïts amb les quals dinamitzen el municipi, com ara, per exemple, oferir el curs de monitor de temps lliure gratuït.

 

Des que es va obrir el servei a Cala Rajada ha tingut una gran acceptació entre els col·lectius, sobretot entre els més desafavorits, i s’ha respost a la demanda d’evitar desplaçaments innecessaris a l’Ajuntament de Capdepera.

 
L’Oficina Municipal continua creixent i s’hi incorporen altres serveis d’utilitat pel ciutadà.


Canyamel

A Canyamel també s’ha obert un punt d’informació turística i general que ha estat obert durant tot l’estiu i que durant els mesos d’hivern romandrà obert dos dies a la setmana com a conseqüència de la incorporació d’un auxiliar informador amb una subvenció de la Conselleria de Treball i Formació.


Cal remarcar que als altres nuclis també es pretén obrir petits punts d’informació durant l’estiu per tal de millorar-ne l’accés a la informació.
 


Mitjançant el projecte de l’Oficina Municipal es desenvolupa un servei d’atenció i d’informació global i ampli que abasta des diferents sectors de població: de dels nouvinguts als veïns de Capdepera, de la comarca, o a nivell d’Espanya i d’altres països.