Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2515
Image

Memòria i Oblit d’una Guerra, una sèrie documental sobre un dels períodes més dramàtics de la nostra història recent.

El programa s'emet cada dijous a les 22:10 i es repeteix els diumenges a les 20:40 hores.

Ràdio i Televisió de Mallorca durà a terme una sèrie de presentacions per diferents municipis de Mallorca, realitzant la pre-estrena del capítol corresponent.

Dimecres dia 18 de novembre a les 20h al Teatre de Capdepera tendrà lloc la pre-estrena de l'episodi dedicat a Capdepera. A l'acte hi assistiran, entre d'altres, la directora de TV [M] Marisa Goñi i diversos entrevistats d'aquest capítol. En acabar hi haurà la possibilitat fer preguntes i d'establir un diàleg amb els realitzadors del capítol.




Memòria i oblit es converteix en la primera compilació audiovisual dels esdeveniments i els testimonis que ha deixat la Guerra Civil a Mallorca. Hi han participat historiadors i investigadors com són Josep Massot i Muntaner, Llorenç Capellà, Manel Suárez, David Ginard, Bartomeu Garí i Miquel Duran, entre d’altres, i amb col.laboracions de prestigi com la de l’hispanista Paul Preston.

I l’esforç de la producció s’ha plasmat en la recollida d’imatges de diferents arxius audiovisuals d’època com el NO-DO, L’Instituto Luce d’Itàlia, o l’Arxiu de la Imatge i el So del Consell de Mallorca, així com també arxius privats com els de la biblioteca March i el de Miquel Font.

La sèrie fa una repassada dels esdeveniments més rellevants entorn a la data del 18 de juliol de 1936, i els fets que es desfermaren arreu de Mallorca després de l’esclat de la Guerra Civil.


Aquesta sèrie s'ha convertit en un dels èxits de Televisió de Mallorca.
Si voleu veure capítols ja emesos de la primera temporada visitau la pàgina:

http://tvmallorca.net/memoriaioblit