Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2393

Els hotelers de Capdepera asseguren que si aquest any no es regenera la platja de Cala Agulla "les conseqüències per al municipi i el turisme de Capdepera podrien ser desastroses"


Els 40.000 metres cúbics d’arena de platja procedents d'un bancal de Cala Lliteres i que, al principi, havien de ser utilitzats aquest estiu per a regenerar la platja de Cala Agulla, romandran en les profunditats marines a causa de l'afany polític de buscar notorietat pública. Els més perjudicats: els veïns i turistes de Capdepera que observen que les roques es van apropiant d'una platja que, si no s’hi  posen solucions immediates, acabarà convertint-se en una pedrera.

L'Ajuntament de Capdepera ha justificat el retard en la regeneració de la platja de Cala Agulla fins al 2010 al·legant futures contingències climatològiques que podrien malbaratar la costosa operació. Els hotelers, per la seva part, no poden dissimular el seu malestar pel cost turístic que aquest retard tindrà per al municipi.

El president de l'Associació Hotelera de Cales de Capdepera, Joan Massanet, no pot ocultar la indignació dels hotelers de la zona: "resulta absurd que el juliol presentin públicament la regeneració de la platja de Cala Agulla assegurant que en 15 dies començarien les obres i després s'excusin dient que no ho faran fins al 2010 per problemes que nosaltres considerem absurds i injustificables".

"La regeneració de la platja -apunta Massanet-, ha de ser la principal prioritat d'aquest ajuntament. Estam cansats d'escoltar cada dia els turistes queixant-se de les lamentables condicions en les quals es troba aquesta emblemàtica platja, un dels millors reclams turístics de Mallorca i que s’està tirant a perdre."

"L'extracció d’arena cap a la platja s'ha de fer de forma immediata ja que a partir del pròxim mes de setembre acudim a diverses fires i encontres/trobades turístiques internacionals per a promocionar la bellesa paisatgística i el turisme de Capdepera, i no podem presentar com a reclam turístic la imatge d'una platja com Cala Agulla, plena de penyals i amb escassa arena. Donaríem una imatge lamentable que aquest municipi no pot permetre's", afegeix Joan Massanet

El president dels hotelers reclama solucions "immediates" i "contundents" que permetin regenerar Cala Agulla "ja que ens estam jugant el futur turístic d'aquest municipi. Aquí, els que més hi tenen a perdre són els propis veïns de Capdepera, comerciants, treballadors i hotelers, ja que si no cuidam els nostres tresors turístics i paisatgístics, els turistes deixaran de venir i cercaran noves destinacions”.

Massanet, finalment, sol·licita a les administracions competents en la resolució d'aquest problema que realitzin un esforç comú perquè s'agilitin tots els tràmits necessaris que han de fer possible el començament de les obres de la regeneració de la platja " al més aviat possible, ja que si esperem al pròxim any, potser ja no existeixi pràcticament arena sinó exclusivament roques. Si s'opta per esperar fins al 2010, l'esforç de regenerar Cala Agulla serà el doble de costós i les conseqüències turístiques per al municipi absolutament desastroses".