Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 3507
 Un any després de la 7ena marxa pel Tren, els polítics no han complert la seva paraula.

La Plataforma en Defensa del Tren demana al Govern de les Illes Balears més valentia i rapidesa i a l'Ajuntament de Manacor que no posi traves a l'extensió del tren fins a Cala Rajada.
Avui es compleix un any de la Marxa pel Tren que dia 8 de juny de 2008 recorregué les vies del tren des de Manacor i des de Cala Rajada fins a l'estació de Sant Llorenç per reclamar, i ja feia 10 anys, el retorn del tren de Llevant.






A la marxa de fa un any, i també durant tota la campanya de preparació de la caminada reivindicativa, polítics amb distints càrrecs i de distint color polític se sumaren a les reivindicacions de la Plataforma, de forma clara i contundent. Un any després, però, alguns han perdut la contundència i altres s'han dedicat a posar traves. Des de la Plataforma els volem recordar les seves paraules i animar-los a fer realitat, d'una vegada per totes, l'arribada del tren a Cala Rajada.

 
 · PP, en paraules del batle de Manacor, Antoni Pastor.
Dia 13 d'abril de 2008, a la presentació de la Marxa, declarà “Som aquí perquè hem de ser solidaris amb tots els municipis gràcies als quals el tren va tornar a Manacor. Serem aquí sempre per reivindicar aquest mitjà de transport que ha tengut tanta acceptació i que ha estat tan bon per als ciutadans”
http://trenllevant.balearweb.net/post/49432

Els seus actes han anat en una direcció contrària a les paraules: d'ençà de la presentació del tren tram en superfície al seu pas per Manacor, el batle s'ha fet la víctima i s'ha negat a parlar amb la Conselleria, negant-se a estudiar una proposta que des de la plataforma creim bona per als manacorins i, sobretot, imprescindible per garantir la connexió real de Cala Rajada amb Manacor i Palma amb tren.
 




 · Bloc, en paraules del Conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens.

Dia 8 de juny, a l'estació de Sant Llorenç, afirmà que aquella seria la darrera marxa perquè “ estam convençuts que durem el tren a Artà i...les obres, a l'estiu de l'any que ve (2009) ja podrien iniciar-se”
http://trenllevant.balearweb.net/post/52383
Però les obres no s'han iniciat.
Demanam que la Conselleria tregui a concurs l'adjudicació del projecte de tren Artà - Manacor sense més dilació, i que també presenti el projecte d'extensió fins a Cala Rajada.






 · PSOE, en paraules de la Consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer.
“Ara sí, aquest Govern vol el tren”.
http://trenllevant.balearweb.net/post/51599
I és que el pacte de governabilitat que signà Francesc Antich amb la resta de partits, recull “Donar prioritat al transport públic amb el desplegament del ferrocarril fins a Alcúdia i Artà-Cala Rajada, a la viabilitat d'una línia pel migjorn de Mallorca, als tramvies a l'aeroport, Badia de Palma i les Badies del Nord de Mallorca, i a les iniciatives intermodals que també inclouen el bus.”, però aquesta declaració ha quedat, de moment, només en paraules.




 · UM, en paraules del Conseller de Medi Ambient Miquel Àngel Grimalt.
“Molt bona aquesta iniciativa de fer arribar el tren fins a Artà i Capdepera”.
http://trenllevant.balearweb.net/post/51600
Però UM no ha tengut cap mirament en emprar el tren com a moneda de canvi en les seves disputes internes i amb la resta de partits del pacte, anteposant les seves postures de demostració de força a l'interès general de la comarca de Llevant i de la mobilitat a Mallorca.
 
 
Un any després de la Marxa, és hora de fer balanç. Com demostren les declaracions prèvies a la reivindicació, tots els partits consideren el retorn del tren al Llevant una cosa bona i necessària. És hora de complir amb la paraula i passar als fets.