Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 2510

































L'OCB POSA A LA VOSTRA DISPOSICIÓ UN BUS GRATUÏT QUE SORTIRÀ DE CAPDEPERA A LES 15.30 h I TORNARÀ EN ACABAR L’ACTE. ÉS IMPRESCINDIBLE APUNTAR-SE PRÈVIAMENT A TRAVÉS DEL CORREU ELECTRÒNIC Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  o al telèfon 600000741 (nom complet i número de telèfon de contacte)

ANEM-HI! TOTS HI FEIM FALTA!


 

L’Obra Cultural Balear organitza, el proper dissabte 9 de maig, a les 18.00 hores a Palma, una Cadena Humana per la Llengua. L’acte té com a objectiu respondre als atacs contra el català dirigits des d’un determinat sector polític i social. Sota el lema de Drets per la Llengua, l’entitat fa una crida als mallorquins i mallorquines conscients a omplir el centre de la ciutat per reivindicar el dret dels ciutadans a fer servir el català sempre i arreu, fet que implica que les administracions públiques tenen el deure de garantir l’atenció en la nostra llengua. L’OCB també fa una crida a les persones que, nascudes a Mallorca o a la resta del món, parlen altres idiomes, a afegir-se a aquesta demanda i a exigir a les institucions el seu dret a conèixer la llengua pròpia de Mallorca.

 

Davant la passada mobilització d’una part del personal sanitari contra la llengua, que és percebuda per l’OCB com la punta llança d’una campanya de criminalització contra els parlants de la llengua pròpia, l’entitat va decidir convocar aquesta gran mobilització. I ho va fer donant a conèixer un decàleg amb el seu posicionament davant aquesta ofensiva antimallorquina.

 

1- Des d’ara mateix, l’OCB fa responsables els membres de l’actual direcció del Partit Popular de qualsevol conflicte lingüístic i de qualsevol discriminació cap als ciutadans de les Illes Balears que exerceixin el seu legítim dret a expressar-se en la llengua pròpia.

 

2 - L’OCB defensarà, com ha fet al llarg de la seva història, els drets i la dignitat dels catalanoparlants a través de tots els mitjans democràtics possibles. L’OCB considera inacceptable que determinades forces polítiques i socials neguin, de facto, la plenitud de drets de l’única llengua pròpia de les Illes Balears.

 

3 - L’OCB rebutja, així mateix, l’actitud dels sectors extremistes que volen limitar la llibertat dels ciutadans a conèixer la llengua pròpia de l’arxipèlag.

 

4 - L’OCB crida a tota la ciutadania de les Illes Balears a afegir-se al procés de normalització lingüística i a rebutjar les actituds contràries al coneixement i a l’ús de la llengua catalana.

 

5 - L’OCB demana a la societat civil de les Illes Balears que faci feina per contrarestar la campanya de mentides, tergiversacions i ocultacions que pretén restringir el dret dels ciutadans a relacionar-se en català amb l’administració pública.

 

6 - L’OCB rebutja les actituds que posen en perill la convivència i la pau social.

 

7 - L’OCB insta a totes les forces polítiques a respectar el consens en matèria de política lingüística establert durant el període democràtic, plasmat en l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i en la Llei de Normalització Lingüística

 

8 - L’OCB demana a la ciutadania de les Illes Balears, a la societat civil i a totes les forces polítiques democràtiques que uneixin esforços a favor de la convivència lingüística i que aïllin políticament els sectors que promouen la confrontació social.

 

9 - L’OCB demana a tots els ciutadans de Balears que participin en les assemblees informatives que es faran pròximament a tots els municipis de Mallorca.

 

10 – L’OCB convoca tots els ciutadans a participar a la gran cadena humana pels drets lingüístics que es formarà a Palma el proper dissabte 9 de maig.

 

L’entitat té clar que l’actual campanya només és el començament d’una gran mobilització dels sectors contraris a la llengua i la cultura de Mallorca, atiada per motivacions polítiques: tapar els casos de corrupció que afecten una determinada força política i intentar repetir l’estratègia que la formació creu que ha donat un bon resultat a Galícia. Davant aquests atacs, l’OCB considera que cal donar una resposta ferma i contundent per forçar una rectificació d’aquest sector polític i social. De la mobilització social depèn la preservació del model de convivència lingüística instaurat durant el període democràtic. El 9 de maig, a Palma, hi hem de ser tots.

 

Obra Cultural Balear