Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 891
És inaudit que el PSOE de Capdepera critiqui el mateix nombre d'hamaques que ells varen licitar a Cala Agulla. 
Cala Agulla ara sí és una preocupació per a l'Ajuntament .




 

Vist el comunicat emès pel PSOE de Capdepera sobre el darrer plec del servei de platges, des de Més per Capdepera només podem manifestar la nostra majúscula sorpresa davant el seguit de falsedats que s'hi mencionen.

No ens sorprèn gaire aquesta actitud, com tampoc ens sorprèn que persones del PSOE local hagin enviat cartes a revistes locals reproduint les mentides. Però convé recordar el que ja s'ha explicat: el nombre d'hamaques permeses a Cala Agulla és exactament el mateix que en el darrer plec tret a licitació pel PSOE a la passada legislatura. Per tant, res ha canviat respecte d'allò que va aprovar l'anterior equip de govern, i per aquest motiu el PSOE no va votar en contra el passat dia 29, sinó que es va abstenir. És a dir, que haguessin aprovat el mateix que quan governaven.

En qualsevol cas, els elements dels serveis de platges que hi haurà a Cala Agulla seran els que hagin estat autoritzats per Costes i per l'òrgan gestor del Parc Natural de Llevant, i es complirà amb la normativa del parc, com no podria ser d'una altra manera. Els problemes de Cala Agulla, més enllà dels elements permesos, són diversos, i és la voluntat de l'actual equip de govern posar-hi solució. Hi ha qüestions, com la de la capacitat de càrrega, que escapa de les competències municipals, i d'altres, com el compliment de la normativa, tant la municipal com la mediambiental del parc natural, que fan imprescindible la col·laboració entre les administracions que hi tenen competències. 

Dit tot això, cal recordar que a Son Moll i a Canyamel sí que es redueix el nombre d'elements (hamaques, para-sols, etc.) que es treuen a licitació en comparació amb el darrer plec aprovat la passada legiuslatura. Com també s'ha de recordar que s'han introduït millores, com ara l'ampliació del període en que estarà actiu el servei de neteja de platges, que començarà per Setmana Santa. i una sèrie d'obligacions de l'empresa concessionària, com ara repartir  10.000 cendrers reutilitzables o la neteja de les platges en cas d'esdeveniments autoritzats o temporals.

A Més per Capdepera som conscients que es necessitarà temps per revertir el llegat que ha deixat el PSOE de Capdepera en aspectes mediambientals, un llegat que li ha valgut al seu líder, Sr. Fernàndez, ser nominat al Premis Ciment del GOB. Però ja ens hem posat a treballar per canviar dinàmiques i estam segurs que es veuran els resultats.

L'objectiu de Més per Capdepera és el de garantir un ús adequat i respectuós dels  nostres espais naturals, així com una activitat turística sostenible. I així es va plasmar a l'acord de governabilitat que vàrem signar el mes d'octubre: més vies i carrers per a vianants i bicicletes, un pla per a la recuperació de vegetació als nuclis urbans, més neteja i conservació dels espais naturals, inclosa l'Agulla, i introducció d'energies renovables són algunes de les accions acordades. Estam convençuts que en aquesta legislatura s'avançarà en la consecució d'un municipi més sostenible i més amable per a les persones.