Ens demanam quin pla de manteniment té l'equip de govern per a Cala Rajada davant la sensació d'abandonament d'algunes zones i la presència de brutor i fems a molts de llocs












 Pensam que la falta de previsió a les obres del Passeig Marítim i del carrer de l'Agulla són només la mostra més evident de l'absència d'un pla de manteniment per part de l'equip de govern, que afecta totes les infraestructures públiques de Cala Rajada.

Tot i saber, a més d'estar-ne advertits, que la xarxa de sanejament, la de drenatge i les conduccions d'aigua potable estaven en mal estat a zones del carrer de l'Agulla, no es varen voler incloure dins el pressupost de les obres d'embelliment i tanmateix al final  han hagut de canviar aquestes infraestructures. El mateix ha passat en el Passeig Marítim, on la substitució de la xarxa de clavegueram ha retardat el termini de les obres, tot i que el projecte feia anys que es tramitava i que el Consistori fa temps que havia de conèixer el seu estat.

Tota aquesta falta de previsió es pot fer extensiva a bona part de les zones urbanes de Cala Rajada: bonys i forats en els carrers, tapes de clavegueram i d'altres xarxes en un estat lamentable, carrers sense aceres o amb voravies esmorrellades, passos de vianants sense pintar, etc. Sembla que aquesta legislatura l'equip de govern ha viscut d'alguns embelliments de carrers cèntrics fets amb subvencions del Consell i del Govern però no hem vist en cap moment que s'hagi aplicat el pla de manteniment anunciat a la passada campanya electoral.

A tot això hi hem d'afegir la manca endèmica de zones verdes i la falta d'atenció o, en alguns casos, directament la seva eliminació. O la constant presència de brutor en els voltants de les zones de contenidors de recollida de residus.

Però la brutor i els fems no només afecten les zones urbanes. Les zones boscoses, en especial la de darrere l'Agulla, estan en un estat lamentable, plenes de residus i restes de petits focs, com hem pogut veure recentment a vídeos i fotografies penjades a les xarxes socials. Cal recordar que és l'Ajuntament qui ha de vigilar aquesta zona per evitar actes incívics que facin malbé un dels nostres tresors naturals. La manca de manteniment i cura d'aquesta zona ens preocupa molt i ens demanam si el Projecte Millora podria ser una bona eina per redreçar el seu estat.

Finalment, reclamam a l'equip de govern una major vigilància perquè es respectin els drets de les persones amb mobilitat reduïda, ja sigui perquè han de circular en cadira de rodes o simplement amb un cotxet per a nadons. Rebem multitud de queixes de voravies estretes per on no es pot passar a causa de la presència de fanals o pals d'electricitat, però on en ocasions tampoc es pot circular per la part del carrer ja que hi ha cotxes mal aparcats que impedeixen el pas.



En resum, Cala Rajada necessita un equip de govern que almanco intenti donar solucions als enormes problemes que arrossega: per un costat, mantenir-la neta, cuidada i arreglada, però també que prepari i executi un pla que pensi en la Cala Rajada del futur: fer voravies allà on no n'hi ha, executar el clavegueram i les pluvials allà on no en tenen o substituir el que està en mal estat, augmentar les zones verdes, fer carrils bici, etc.


Més per Capdepera