Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1386
SUSPESA LA FUNCIÓ PER MOR DE LA COVID-19

SUSPESA LA FUNCIÓ PER MOR DE LA COVID-19

La Lali BeGood (abans coneguda com Lali Rondalla) és una cantautora barcelonina que fa kindie music per al nen que portes de la mà i el que portes dins. Lletres intel·ligents i històries quotidianes plenes de ritme, humor i valors educatius. La seva manera d’entendre la música familiar es va plasmar per primera vegada en el disc En un planeta blau / En un planeta azul (Discmedi/Warner, 2013) on va donar forma al que ella anomena Love’n’roll; una proposta fresca i personal en la manera de crear música i escriure sobre temàtiques que toquen a petits i grans.

Amb l’arribada de les seves muses personals, la Mila i l’Emma, el segon disc es gesta lentament i en plena criança. Futur-Oh! (Autoeditat, 2018), serà una nova entrega del kindie rock més familiar i transversal, amb el multiestil com a bandera. Onze nous temes que transiten pel funky, el kid-hop, el reggae, el country, el folk, la cúmbia, el pop, el rock i la música balcànica. Sense complexos ni tabús – parlant d’ecologia, de la nova educació, dels estereotips a l’escola, de situacions familiars complicades, de lo gran que és ser petit o del Ratoncito Pérez- compta amb la presència de músics de la talla de Xarim Aresté (guitarres), Roser Monforte (saxos) o Abraham Creus (baix), la gravació i mescla de Studio13 i el màstering de Yves Roussel.

L’últim LP El Jardí Secret (U98music, 2021), gestat en plena pandèmia, és un viatge emocional amb un peu a la pista de ball. Un disc multiestil i optimista on la cantautora parla de les coses que ens passen per dins en un exercici d’ecologia emocional. Lletres divertides i sinceres sobre la validació de totes les emocions, l’aquí i l’ara, l’amor pels animals, la grandesa d’equivocar-se, l’excés de materialisme, etc. El jardí secret és, de fet, l’interior d’una mateixa. Aquella part que és només teva i que cal guardar com un tresor i cultivar com un jardí.

Al setembre del mateix any veu la llum el seu primer àlbum il·lustrat La vida secreta de les formigues de la mà de Bindi Books i formant equip amb el seu il·lustrador ja habitual Pedro Rodríguez. El conte basat en la seva cançó més famosa, és una història d’empatia entre espècies doncs, com diu la petita Lali, “Petits o grans, no ens hem de fer mal, perquè tots venim de les estrelles”.Aquest nou títol se suma a la col·lecció d’audiocontes de valors contemporanis publicats anys enrera com a Lali Rondalla i disponibles a Youtube, Bandcamp i Storytel.

Ex-creativa publicitària, formada en piano i cant, la BeGood és l’alter ego de Carla Olaortua; cantautora, autora literària i compositora al seu estudi de música RimskyMusic on junt amb Salvador Fornieles han creat músiques per a famoses campanyes publicitàries i marques com Vichy Catalan, Haribo, Mahou, Camper, Schweppes o Oceanix de Tostarrica, durant més d’una dècada. Actualment combina Lali BeGood amb la seva nova productora de continguts i experiències musicals All Brothers Agency al costat del productor i músic Quico Tretze.

 
 
 
 Aquí en teniu un tast: