Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1654

Ens hagués agradat que el projecte de la rotonda dels Quatre Cantons (rotonda del llaüt) s'hagués consensuat


  



En una recent comissió informativa, l'equip de govern va comunicar a l'oposició la decisió de retirar el que queda del llaüt de la rotonda dels quatre cantons, i instal·lar-hi una escultura de l'artista Sarasate per valor de 70.000 €.

En primer lloc volem manifestar la satisfacció per la decisió d'actuar en aquest espai, a la fi, després de tant de temps demanant-ho. La imatge que oferia el llaüt, desfent-se a trossos, era lamentable. Sembla que no era tan complicat.

En segon lloc, no tenim res en contra de l'elecció de l'artista Sarasate per a la confecció de l'escultura que s'instal·larà a la rotonda. Es tracta d'un artista amb una dilatada trajectòria i de reconegut prestigi. Aquesta idea és vàlida, com ho haguessin pogut ser d'altres.

Pensam, això no obstant, que un lloc tan emblemàtic, porta d'entrada al nostre municipi i per on circulen milers de vehicles, mereixia el consens amb la resta de partits de l'oposició, o almanco demanar-ne l'opinió. Qualsevol actuació que s'hi dugui a terme presidirà aquest espai molts d'anys i segurament sobreviurà a multitud d'equips de governs de tots els colors polítics. En resum, el consens semblava imprescindible.

Inclús hagués estat adequat demanar l'opinió de les principals asociacions del municipi. Però ens hem trobat novament amb una decisió ja presa per l'equip de govern, on ja no hi ha res a discutir.

En aquesta legislatura, malauradament, aquesta és la tònica habitual. La immensa majoria d'actuacions ja han estat decidides i no hi ha espai per al consens. Podem entendre que en el dia a dia l'equip de govern vagi fent. Però en altres assumptes de major transcendència i que van més enllà de l'actual govern, s'haurien de posar en marxa processos de participació ciutadana -no només polítics-, en els quals la gent hi pogués dir la seva. És evident, però, que no es creu en aquesta forma de fer política. 

 
 Més per Capdepera