Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1821
Capdepera serà un dels pocs municipis de Mallorca que no organitzarà un sol acte per les seves festes d'estiu. Pensam que simplement són poques ganes de fer feina de l'equip de govern. Ni idees ni il·lusió”









 

 Recentment, l'equip de govern de Capdepera ha anunciat la cancel·lació de les festes de Sant Roc i Sant Bartomeu. De fet, més que una cancel·lació es tractaria d'una renúncia a organitzar-les, tota vegada que no s'havia fet cap passa per mirar de fer alguna cosa.

Des de Més per Capdepera ja hem manifestat en nombroses ocasions que hi ha actes que per les seves característiques no es poden celebrar en les actuals circumstàncies, com ara les verbenes o d'altres susceptibles de provocar tumults o aglomeracions de persones sense control.

Però també hem defensat l'organització de petits actes, culturals o d'una altra mena, amb una assistència controlada i complint totes les mesures de seguretat que aconsellen les administracions sanitàries, tal i com es va intentar fer l'any passat.

Durant aquests mesos de juliol i agost, multitud de municipis estan celebrant les seves festes patronals amb aquest format, és a dir, renunciant als esdeveniments de més difícil control però sí organitzant petits actes culturals amb compliment de les mesures adequades. De fet, tots els municipis veïnats han optat per aquest camí, i sense anar més enfora la comissió de les festes del Carme de Cala Rajada va organitzar aquest tipus d'actes, sense que hi hagués cap problema.

A Capdepera, en canvi, enguany s'ha decidit no fer res, oferint a organitzacions i associacions del municipi la possibilitat d'organitzar actes pel seu compte i risc. En uns moments tan difícils, després d'un any i mig de pandèmia, el que necessita la gent és participar, ser una mica protagonista i fer una mica de poble.

El que esperen els ciutadans dels seus governants, en les actuals circumstàncies, és una mica d'il·lusió i empenta. Però a Capdepera és tot el contrari. Exemples d'actes participatius i culturals complint amb les mesures de seguretat adequades n'hi ha balquena. Basta passejar-se una mica pels programes de festes de la immensa majoria de municipis de Mallorca.

Però per organitzar aquest tipus d'esdeveniments és necessari tenir il·lusió i ganes de fer feina, precisament tot allò que no té aquest equip de govern. Ens demanam quin sentit té, per tant, que el responsable polític que té atribuïda l'organització de les festes segueixi cobrant per aquesta tasca.

 



Més per Capdepera