Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1184

La companyia ha compartit amb la plantilla 409 milions d’euros en concepte de prima, xifra que representa més d’un 25% del benefici total generat, i 364 milions amb la Societat en concepte d’impostos

Juan Roig i membres del Comité de Direcció de Mercadona 


Mercadona ha incrementat en 2020 les seves vendes consolidades a superfície constant un 5,5%, fins als 26.932 milions d'euros, dels quals 186 milions corresponen a les vendes dels seus supermercats a Portugal.

La companyia, a més, ha obtingut un benefici net de 727 milions d'euros, un 17% més que l’any anterior, després d'haver compartit amb la plantilla 409 milions d'euros en concepte de primes per objectius i 364 milions d'euros amb la Societat en concepte d'impostos.

Mercadona està portant a terme una gran transformació per impulsar un model d’empresa més digital, productiva i sostenible. Amb l'objectiu d'accelerar aquest decisiu canvi, la companyia ha invertit més de 1.500 milions d'euros en 2020, un esforç inversor amb càrrec als seus recursos propis, que s'emmarca en el seu pla estratègic 2018-2023.

Com a resultat d'aquesta inversió, Mercadona ha finalitzat l'any amb 1.641 supermercats, després d'obrir 70 supermercats, 10 d'ells a Portugal, i tancar 65 botigues que no s'ajustaven al seu nou model més eficient i sostenible. Igualment, ha mantingut el procés de renovació de la seva xarxa de supermercats i ha finalitzat l'any amb 1.000 supermercats adaptats al Nou Model de Botiga Eficient, després de reformar 152 botigues.

La companyia també ha continuat amb la implantació de la nova secció "Llest Per a Menjar", la qual cosa li ha permès finalitzar l'exercici amb 650 botigues amb la nova secció, 20 d'elles a Portugal.

5.000 nous llocs de treball creats

L'esforç inversor realitzat, a més de generar riquesa i activitat, s'ha materialitzat en la creació de 5.000 llocs de treball estables i de qualitat, 4.200 a Espanya i 800 a Portugal, fins a finalitzar amb una plantilla de 95.000 persones.

A més, amb l’objectiu de continuar impulsant iniciatives en matèria de qualitat laboral i conciliació, Mercadona ha implementat una nova jornada laboral de cinc dies per al personal dels seus supermercats.  Aquesta mesura coneguda com a Jornada 5 + 2 permet als treballadors descansar dos dies complets a la setmana i gaudir de vuit caps de setmana llargs (dissabte, diumenge i dilluns) a l’any.

Gestió de la Covid-19

Per a fer front a la situació derivada de l'estat d'alarma, Mercadona va adaptar en 36 hores les seves més de 1.600 supermercats i la resta de les instal·lacions logístiques amb dos objectius principals: protegir la salut i la seguretat dels clients i dels 95.000 treballadors, i garantir el subministrament, després de formar part d'un sector, el de la distribució, que es va declarar servei essencial. La companyia ha implantat més de 100 iniciatives, amb un cost de 200 milions d'euros, per a fer efectiu aquest compromís.

Gràcies a la implicació de la plantilla, la companyia ha pogut superar des de l'inici de la pandèmia els diferents escenaris als quals s'ha enfrontat. Per això, el mes d'abril de 2020, i per a reconèixer l'esforç extraordinari que les 95.000 persones, que componen la plantilla, estaven realitzant per a satisfer als seus clients, es va repartir una prima extraordinària de 43 milions d'euros.

Compromís social

Conscient de l'impacte social que la COVID-19 està generant i de les seves conseqüències socials i econòmiques, la companyia ha reforçat el seu compromís solidari en 2020. Ho ha fet amb la donació més gran d'aliments realitzada per Mercadona fins avui: 17.000 tones de productes durant aquests dotze mesos a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats benèfiques.


El president de Mercadona, Juan Roig, assenyala que "2020 ha estat un any dur, estrany i difícil, que ens ha permès reafirmar-nos en què la veritable força de la transformació de la companyia són les persones que formem aquest projecte, tots hem estat capaços, malgrat els moments d'incertesa, de vèncer les nostres pors, prendre decisions valentes i treballar en equip per a obrir els més de 1.600 supermercats de la companyia cada dia”.