Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 1712

"Més per Capdepera creu que el projecte de reforma del port de Cala Rajada és el menys impactant possible però demana que el nou edifici multiús no desentoni amb l'entorn”

Un cop revisat el projecte de reforçament del dic del port de Cala Rajada i de reordenació dels usos, que Ports de les Illes Balears ha tengut en exposició pública, Més per Capdepera entén que l'actuació proposada és la menys impactant possible. El dic del port necessita un reforçament urgent que doni solució als greus problemes de seguretat que presenta l'actual espigó quan hi ha temporals de Llevant, així com als danys que provoquen les corrents a les barques amarrades en el seu interior.

 

L'alternativa triada sembla que hi posarà remei amb un petit afegitó a la punta de l'espigó que el tancarà en forma de martell i la instal·lació d'una escullera que el protegirà en tota la seva extensió. Per tant celebram que s'hagin descartat altres alternatives que haurien omplert de formigó el fons del port o que haurien suposat nous dics exteriors.

 

En qualsevol cas, Més per Capdepera ha presentat al·legacions en dos sentits. Per un costat, demanant informació sobre el volum i superfície de la nova estructura, formada pel talús i l'escullera que protegiran l'espigó, i la seva afectació sobre la posidònia existent a la zona més pròxima a la bocana del port. En el projecte es reconeix que la posidònia es veurà afectada, i acceptant, com ja sabíem, que aquesta afectació és irremeiable, des de Més demanam que es faci el possible per reduir aquesta afectació sense comprometre l'objectiu de garantir la seguretat de les barques i de les persones que treballen en el port.

 

D’altra banda, també hem sol·licitat que el nou edifici que ha de substituir l'actual construcció on hi ha l'antic bar Marítim preservi una estètica tradicional. En aquest sentit cal recordar que l'edifici veí, on hi ha les cambres frigorífiques de la Confraria de Pescadors i les oficines de Ports, mantindrà la seva estructura i estètica actuals, respectant així un dels elements més característics del port. Per tant, entenem que el nou edifici a construir hauria de preservar aquesta estètica tradicional i que les diverses construccions, en el seu conjunt, ofereixin unes característiques semblants.

 

Finalment, des de Més per Capdepera també estam d'acord que és imprescindible que es dragui una part del fons del port, atesa la poca profunditat existent en algunes zones a causa de l'acumulació de llots.

 

Més per Capdepera