“Peatonització del casc antic de Capdepera, clar que sí, però ben feta”





 

En el darrer Ple celebrat, el passat dia 5, MÉS per Capdepera es va abstenir en la votació per aprovar el nou Reglament de Circulació, el qual ve acompanyat d’un annex amb els carrers que es declararan zona ACIRE, és a dir, aquells on només hi podran circular els veïns que hi visquin. Concretament, es tracta del carrer Major –des de sa Creu fins a la plaça Vella, davant la pastisseria Vila-, carrer Goya, carrer Fondo i carrer des Pla den Coset.

Amb anterioritat, MÉS per Capdepera ja havia aconseguit que fos el Ple, i no el batle, el que decidís quins carrers seran ACIRE, però l’equip de govern no va voler excloure del Reglament l’annex que ja fixa els carreres afectats, sense poder-ho consensuar, circumstància que suposa una contradicció amb el poder atorgat al Ple.

MÉS per Capdepera, com ha vengut defensant històricament, és partidari de peatonitzar una part dels nostres carrers i així caminar cap a un poble més amable i pensat per als vianants. Però el que pretén l’equip de govern vulnera el mateix Reglament de Circulació, el qual indica clarament que abans de tancar un carrer al trànsit rodat és necessari un informe previ de la Policia Municipal. Doncs bé, no hi ha cap informe que parli de com es durà a terme aquest tancament dels carrers prevists com a zona ACIRE, ni de les conseqüències, ni de quina alternativa hi ha a la zona d’aparcament de la plaça des Sitjar, ni de com s’arribarà als comerços situats a la zona propera de la plaça Vella – a dalt del carrer Major –, ni com es redirigirà el tràfic. En definitiva, com sempre, es comença la casa per les taulades, sense cap previsió ni consens.

En resum, demanam a l’equip de govern que faci la feina que ha de fer, que demani els informes que ha de demanar i que consensuï amb la resta de forces polítiques la forma en què s’ha de dur a terme el tancament d’algun d’aquests carrers. 

MÉS per Capdepera